ENGLEZI TVRDE DA JE MITAR NEZADOVOLJAN U FULAMU I DA MENJA SREDINU: Pitali smo ga šta ima da kaže na to!
Mitrogol u dresu Fulama, Foto: Profimedia

NA DODELI ZLATNE LOPTE

ENGLEZI TVRDE DA JE MITAR NEZADOVOLJAN U FULAMU I DA MENJA SREDINU: Pitali smo ga šta ima da kaže na to!

Šta biste vi voleli? Da ostane ili da ide?

Objavljeno: 17:36h
Uroš Marjanović

Tokom prepodneva po engleskim medijima pojavila se informacija da je Aleksandar Mitrović nezadovoljan u Fulamu i da želi da napusti klub sa Krejven Kotidža

Fulam se nalazi u nezavidnoj situaciji, jer zauzima poslednje mesto na tabeli Premijer lige sa devet bodova iz 16 utakmica. Čak ni dolazak spasioca Klaudija Ranijerija nije promenio situaciju na bolje.

Mitrogol se posle odličnog starta sezone uklopio u sivilo svog tima u poslednjih nekoliko kola. Jedini dobar meč odigrao je protiv Sautemptona, kada je sa dva gola doneo pobedu londonskom klubu. Potom su usledila četiri meča bez pobede i Mitrovićevog pogotka.

Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović foto: Reuters

S obzirom na to da su se pojavili navodi da Mitrogol ima priliku da pređe u Everton, Liverpulovog gradskog rivala, mi smo ga sreli na dodeli Zlatne lopte FSS i upitali da li zaista odlazi iz kluba.

- Uvek je sve moguće. Međutim, ja sam igrač Fulama i tako se ponašam, ali se nikad ne zna. Takvo je tržište danas da ništa nije nemoguće. Nikad ne reci nikad. Ali, trenutno sam igrač Fulama, srećan sam u Fulamu, a videćemo šta će se desiti u budućnosti - istakao je najbolji srpski fudbaler u ovoj godini.

Novinare je, nakon dodele Zlatne lopte FSS-a, interesovalo i da li se Mitrović čuo s Jokanovićem. - Čuo sam se s njim pre par nedelja... Dobro je, mislim da sad malo uživa i čeka posao. Mislim da neće biti zime za njega. Dovoljno se dokazao, u Engleskoj ga je jako poštuju, čeka neku opciju koja mu se sviđa - rekao je Mitrović.

Aleksandar Mitrović i Vladan Milojević na dodeli Zlatne lopte FSS
Aleksandar Mitrović i Vladan Milojević na dodeli Zlatne lopte FSS foto: Starsport©

Britanski mediji preneli su danas da je Mitrović nezadovoljan u Fulamu, odnosno da je nezadovoljan otpuštanjem Slaviše Jokanovića i da je čelnike kluba obavestio da želi da ode. Jokanovića je na klupi Fulama zamenio Klaudio Ranijeri. - On je trener starog kova, jako je pošten, dobar trener. Vidi se da ima jako puno iskustva i mislim da još mnogo toga imamo da naučimo od njega. Ekipa polako ekipa upija ono što traži od nje, mislim i nadam se da će sve ići bolje nego do sad - rekao je Mitrović. Mitroviću je uručena Zlatna lopta Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg igrača u 2018. godini. On je ove godine igrao odlično za reprezentaciju Srbije i bio je najbolji strelac Lige nacija. Sa Fulamom je obezbedio plasman u Premijer ligu i ove sezone je jedan od vodećih strelaca engleskog prvenstva.

Aleksandar Mitrović je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 2018. godini
Aleksandar Mitrović je proglašen za najboljeg fudbalera Srbije u 2018. godini foto: Starsport©

- Ovo mi je jedna od najlepših, najdražih individualnih nagrada u karijeri. Lepo je da te cene tamo gde igraš, u zemljama, u klubovima u kojim igraš, ali nema ništa lepše kad znaš da te tvoji ljudi u tvojoj zemlji cene i poštuju, vide rad i trud koji ulažeš. Jedan lep trenutak u mojoj karijeri - rekao je Mitrović. Novinare je zanimalo i koji mu je pogodak u nacionalnom dresu najdraži, odnosno najlepši. - Meni je svaki gol podjednako drag, možda taj protiv Švajcarske, ali, opet, rezultat nije bio kakav treba, tako da ostaje gorak ukus. Bilo je još par lepih, par bitnih golova, ali za sve je zaslužan tim. Dao sam 12 golova, ali imao sam igrače oko sebe koji su dobro asistirali, 'hranili' me loptama, posvetio bih ovu nagradu celoj reprezentaciji - rekao je Mitrović.

Aleksandar Mitrović je bio najbolji strelac Lige nacija
Aleksandar Mitrović je bio najbolji strelac Lige nacija foto: Starsport©

On je naveo da se u reprezentaciji uvek trudio da da svoj maksimum, da je to "nekad bilo dovoljno, a nekad ne". - Imao sam sreću da igram sa jako kreativnim, dobrim igračima, pa je i meni je bilo lakše. Najbitnije je da reprezentacija igra dobro, da beležimo dobre rezultate i da napredujemo. Imamo jako bitne utakmice u sledećoj godini i mislim da to treba da bude najbitnije. Ako ekipa igra dobro, golovi će doći, a posle golova dolaze i nagrade - rekao je Mitrović.

1 / 10 Foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.