SUROVO, DA SUROVIJE NE MOŽE! Ako istupi iz Superlige, Partizan će pretrpeti strašne posledice!
Utakmicu sa Mačvom Partizan je odigrao u lošim uslovima, Foto: FK Partizan

KAZNA

SUROVO, DA SUROVIJE NE MOŽE! Ako istupi iz Superlige, Partizan će pretrpeti strašne posledice!

Sve je jasno definisano Disciplinskim pravilnikom Fudbalskog saveza iz juna 2017. godine

Objavljeno:

Iako je decembar hladan mesec i pada sneg, uprava Partizana pobrinula se da temperatura posle 21. kola Superlige naglo poraste.

Čelnici kluba iz Humske najavili su da će istupiti iz lige zbog utakmice sa Mačvom koja je odigrana u lošim vremenskim uslovima.

Ukoliko dođe do toga, Partizan bi ispao u Srpsku ligu Beograd što je treči rang takmičenja u srpskom fudbalu. Sve je jasno definisano Disciplinskim pravilnikom Fudbalskog saveza iz juna 2017. godine.

- Tim koji neopravdano odustane od takmičenja kazniće se: vraćanjem u dva ranga niži stepen takmičenja, odnosno u najniži rang takmičenja ako je prethodno bio u neposredno višem stepenu takmičenja. U težem, ili ponovljenom slučaju, isključenjem iz budućih takmičenja od jedne do dve takmičarske sezone. Pored toga, klub čiji je tim neopravdano odustao od takmičenja biće dužan da podmiri troškove koje je prouzrokovao svojim odustajanjem, a visinu tih troškova, na obrazložen zahtev oštećenih strana, utvrđuje nadležni disciplinski organ – stoji u članu 70 Pravilnika.

Ukoliko Partizan zaista istupi iz Superlige takmičio bi se sa nekadašnjim superligašima OFK Beogradom, Zvezdarom, Radničkim iz Obrenovca i Radničkim iz Novog Beograda kao i sa filijalom Crvene zvezde, Grafičarom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.