KO SVE NASTAVLJA UČEŠĆE U LIGI EVROPE? Poznato je i ko su nosioci, a ko nenosioci na žrebu!
Trofej Lige Evrope, Foto: Reuters

ukupno 32 ekipe

KO SVE NASTAVLJA UČEŠĆE U LIGI EVROPE? Poznato je i ko su nosioci, a ko nenosioci na žrebu!

24 tima su kroz grupnu fazu izborile prezimljavanje u Evropi, a 8 timova stiže iz Lige šampiona

Objavljeno: 13:48h

Završena je i grupna faza Lige Evrope posle koje smo dobili 24 ekipe koje su kroz takmičenje prezimele u Evropi, a njima se u žrebu za 1/16 finala takmičenja priključuju i trećeplasirane ekipe iz Lige šampiona.

Dakle, ukupno 32 tima će nastaviti učešće u drugom po jačini evropskom takmičenju na proleće, a žreb je zakazan za ponedeljak u 13 časova.

Ekipama koje su zauzele prvo i drugo mesto u svojim grupama priključiće se i 8 trećeplasiranih timova iz Lige šampiona i to su: Briž, Inter, Napoli, Galatasaraj, Benfika, Šahtjor, Plzenj i Valensija.

Ekipe će na žrebu biti raspoređene u dva šešira - nosioci i ne nosioci.

Neće ova polusezona ostati u dobrom sećanju navijačima Partizana, ali crno-beli imaju priliku da je završe s dobrim rezultatom, pošto im danas u goste dolazi Mačva. Kvota na trijumf domaćih bez primljenog gola (Sugurna pobeda) je 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Mačva.

U prvom šeširu biće 12 prvoplasiranih timova iz grupa Lige Evrope i 4 najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige šampiona.

To su sledeći timovi: Bajer Leverkuzen, Salcburg, Zenit, Dinamo Zagreb, Arsenal, Betis, Viljareal, Ajntraht Frankfurt, Genk, Sevilja, Dinamo Kijev, Čelsi, Napoli, Valensija, Inter, Benfika.

U drugom šeširu će biti svih 12 drugoplasiranih timova iz Lige Evrope i četiri najslabije trećeplasirane ekipe iz Lige šampiona.

To su sledeći timovi: Cirih, Seltik, Slavija Prag, Fenerbahče, Sporting, Olimpijakos, Rapid Beč, Lacio, Malme, Krasnodar, Ren, BATE Borisov, Viktorija Plzenj, Klub Briž, Šahtjor, Galatasaraj.

Žreb se održava u ponedeljak u Nionu i počinje u 12 časova kada će prvo biti izvlačeni parovi osmine finala Lige šampiona, a potom od 13 časova počinje žreb za 1/16 finala Lige Evrope.

Termini utakmica Lige Evrope su od 14-21 do februara dok su revanš utakmice planirane za nedelju od 7-14 marta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.