FIFA PROJEKTUJE LEPU BUDUĆNOST SRBIJI: Orlovi se izdigli na najnovijoj rang listi, povratak posle četiri godine!
Mladen Krstajićna treningu Srbije, Foto: Starsport©

dobra vest

FIFA PROJEKTUJE LEPU BUDUĆNOST SRBIJI: Orlovi se izdigli na najnovijoj rang listi, povratak posle četiri godine!

Fudbaleri Srbije su došli na 29. mesto, prvi put posle četiri godine.

Objavljeno: 17:22h

Fudbalska reprezentacija Srbije, njeni rezultati u 2018. godini, učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji i Ligi nacija, bili su tema teksta koji je osvanuo na zvaničnom sajtu FIFA u četvrtak.

"Orlovi" do skoka od šest pozicija došli zahvaljujući odličnim partijama u Ligi nacija i trijumfom u grupi Lige C, posle čega takmičenje nastavljaju u plej-ofu.

Zbog toga je na zvaničnom sajtu Svetske fudbalske federacije osvanuo tekst posvećen našoj selekciji pod nazivom "Srpski orlovi se izdigli na najnovijoj rang listi".

- Svetsko prvenstvo u Rusiji je bilo razočaravajuće za Srbiju. Posle pobede od 1:0 u uvodnoj utakmici protiv Kosta Rike, rano su poveli u duelu sa Švajcarskom pogotkom Aleksandra Mitrovića, ali su doživeli poraz rezultatom 2:1. Bili su pod velikim pritiskom u poslednjem susretu grupe protiv petostrukog šampiona Brazila, a poraz od 2:0 je značio da su završili treći u grupi i da pakuju kofere - piše u tekstu.

Na meču protiv Litvanije
Na meču protiv Litvanijefoto: Starsport©

Autor se osvrnuo i na učešće Srbije u novoformiranoj Ligi nacija, koja je poslužila da se "brod vrati na pravi kurs" pod vođstvom mladog selektora Mladena Krstajića.

"Orlovi" su u diviziji C dva puta pobedili Litvaniju (1:0 i 4:1), Crnu Goru takođe (2:0, 2:1) i dva puta remizirali sa Rumunijom (2:2, 0:0). - Kao dalja nagrada, Srbija je skočila na 29. mesto FIFA rang liste i vratila se u top 30 prvi put posle četiri godine, zahvaljujući nizu od šest uzastopnih utakmica bez poraza. FIFA ističe i da je tim Srbije mnogo drugačiji od onog koji je nastupao u Rusiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.