EMOTIVNA ISPOVEST DUŠANA TADIĆA: Dok su se moji vršnjaci opijali, ja sam bio u školi i na treninzima!
Dušan Tadić je najbolji igrač Ajaksa, Foto: AP

Sve je priznao holanđanima

EMOTIVNA ISPOVEST DUŠANA TADIĆA: Dok su se moji vršnjaci opijali, ja sam bio u školi i na treninzima!

Srpski as je otkrio i da je fudbalski talenat povukao na oca, koji nije mogao da napravi karijeru jer je živeo u selu i nije imao para

Objavljeno:

Fudbalski se preporodio Dušan Tadić povratkom iz Engleske u Holandiju i igra možda i najbolji fudbal u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Srpski reprezentativac je lider Ajaksa sa kojim beleži fantastične rezultate. Odveo je "kopljanike" u nokaut fazu Lige šampiona, a redovno trese mreže.

Upravo je u sredu uveče dva puta matirao Manuela Nojera na meču protiv Bajerna u poslednjem kolu Lige šampiona, a holandski mediji bruje o njemu kao o mađioničaru koji je preporodio čitav klub.

Dušanu Tadiću je svanulo povratkom u Holandiju
Dušanu Tadiću je svanulo povratkom u Holandiju foto: Reuters

U razgovoru za tamošnji "Voetbal international", Srbin je ispričao i neke zanimljive detalje iz svoje karijere.

On kao da je letos predosećao da će ponovo zablistati punim sjajem, ako se vrati u Holandiju iz Sautemptona u kome je poslednje godine prilično tavorio, pa je čak i poručio menadžeru da jedino što želi jeste da pređe u Ajaks.

- Znao sam šta mogu da očekujem u Holandiji, čist fudbal, a to je najbolja stvar za mene. Na sve to Ajaks igra u Ligi šampiona i takmiči se za titule. U momentu kada mi je menadžer krajem prošle sezone rekao da je Ajaks jedan od zainteresovanih klubova, bilo mi je sve jasno. Postalo je ili u Ajaks ili nigde. Tako sam mu rekao. Nisam hteo da čujem za ponude iz drugih zemalja - rekao je između ostalog Tadić.

Dušan Tadić je otkrio da je samo u Ajaks hteo da pređe
Dušan Tadić je otkrio da je samo u Ajaks hteo da pređe foto: Reuters

Sada iskusni tridesetogodišnji plejmejker se prisetio i svojih nekih fudbalskih početaka, kako se sa 6 godina prvi put obreo na fudbalskom terenu, pa potom kako je prešao u Vojvodinu, iskušenjima kojima se odupro.

- Stao sam prvi put na fudbalski teren sa šest godina. I nisam želeo da ga napustim. Sa 14 me je želela Vojvodina, sa sjajnom fudbalskom školom. Nešto kao Ajaks, samo na Balkanu. Morao sam da se preselim sa sestrom u Novi Sad. Tada sam naučio kako da stanem na noge. Moj otac je bio jako dobar fudbaler - počeo je priču Tadić.

- Imam talenat na oca. On se bolje služio desnom nogom, igrao je na sredini. Samo, živeo je u selu, pa nije imao novca da napravi profesionalnu karijeru. Morao je da radi. Drago mi je što sam ga učinio ponosnim svojim dostignućima. Zna da bude vrlo kritički nastrojen. Kada odgleda moj meč kaže mi šta sam radio dobro, ali posebno ono što bi trebalo bolje da radim sledeći put. Ako sam želeo da budem bolji od drugih morao sam da živim za to.

Dušan Tadić sa navijačima Ajaksa
Dušan Tadić sa navijačima Ajaksa foto: AP

On se prisetio koliko je u stvari bio usredsređen na fudbal i koliko su mu upornost i želja pomogli da uspe, za razliku možda od nekih drugih koji su čak i bili talentovaniji od njega.

- Kada su moji vršnjaci koji su mogli svašta sa loptom išli da piju alkohol, ja sam vreme provodio u školi i na fudbalu. Radio sam dosta na fizičkoj spremi, da budem jači. To nije bio luksuz već potreba. Igrao sam mečeve kao napadač protiv prljavih igrača koji samo gledaju kako da te udare i uplaše. Shvatio sam da moram da budem jak i da ih se brzo otarasim. Tako sam postao bolji i stigao do Holandije - iskren je bio Tadić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.