ZVEZDINA KASA JE NAPUNJENA: Crveno-beli su od igranja u Ligi šampiona zaradili ozbiljan novac za srpske uslove!
Crvena zvezda je zaradila veliki novac od učešća u Ligi šampiona, Foto: Beta/Miloš Miškov/Ilustracija/Espreso

ne da se isplatilo, nego bombona

ZVEZDINA KASA JE NAPUNJENA: Crveno-beli su od igranja u Ligi šampiona zaradili ozbiljan novac za srpske uslove!

Kada se obračunaju nagrade od UEFA, prihod od ulaznica i od TV prava, konačna cifra bi trebalo da bude ta

Objavljeno:

Gotovo je ovosezonsko učešće Crvene zvezde u Ligi šampiona. Istorijsko učešće u grupnoj fazi najjačeg evropskog klupskog takmičenja donelo je takoreći samo dobrobit prvaku Srbije.

Osim sudara sa najmoćnijim timovima kontinenta, ispunjenja sna navijača i igrača da igraju u Ligi šampiona, jedan od najvećih benefita je svakako i ozbiljna zarada.

U Ljutice Bogdana mogu zadovoljno da trljaju ruke, jer su zahvaljujući svojim uspesima ove sezone u Evropi dobrano napunili klupsku kasu i to sa sumom novca koja je ozbiljna u srpskim fudbalskim okvirima.

Marakana je bila puna na svakom meču
Marakana je bila puna na svakom meču foto: Starsport©

Crvena zvezda je ukupno zaradila oko 25 miliona evra, mada ta suma nije konačna.

Samo od nagrada UEFA srpski tim je inkasirao ozbiljan novac, najpre kroz kvalifikacije u kojima je redom izbacivao Spartaks, Suduvu, Spartak iz Trnave i Red Bul Salcburg i za to je dobio ukupno 1.140.000 evra.

Međutim, sam plasman u grupnu fazu takmičenja je doneo još 15.500.000 evra koliko Evropska fudbalska unija nagrađuje klubove koji učestvuju u grupnoj fazi.

Kad su izvučeni u "grupu smrti" sa PSŽ-om, Liverpulom i Napolijem, mnogi su pretpostavili da će crveno-beli biti "džak za udaranje" i da neće osvojiti nijedan bod, međutim, nije bilo tako.

Protiv italijanske ekipe je bilo 0:0 na Marakani, a taj remi je doneo još 900.000 evra nagrade, dok je prava senzacija priređena pobedom nad Liverpulom u Beogradu, za šta je UEFA nagradila Zvezdu sa 2,7 miliona evra koliko sleduje svakome za trijumf u grupnoj fazi.

Crvena zvezda je zaradila oko 25 miliona od učešća u Ligi šampiona
Crvena zvezda je zaradila oko 25 miliona od učešća u Ligi šampiona foto: Starsport©

Tim obračunavanjem se dobija suma od oko 20,2 miliona evra.

Kada se na to doda da je od prodatih ulaznica, koje su razgrabljene u rekordnom roku, prihod bio nešto više od 3 miliona evra, pa onda i od prodaje TV prava, jasno je da se stiže do cifre od nekih 25 miliona evra.

Nema sumnje da će to još mnogo više poboljšati finansijsku situaciju u klubu koji je pre samo četiri godine dugovao preko 50 miliona evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.