OVO BI PARTIZAN MOGAO DA ISKORISTI: Klub koji želi Evertona u centru rasističkog skandala!
Everton posle provokacija navijača Rada na Banjici, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

KLUB JE OSUDIO PONAŠANJE, ALI...

OVO BI PARTIZAN MOGAO DA ISKORISTI: Klub koji želi Evertona u centru rasističkog skandala!

Sramno je šta su navijači ove ekipe uradili

Objavljeno:

Švajcarski fudbalski klub Cirih osudio je svoje navijače koji su bacili bananu na igrača Bazela Alda Kalulua tokom prvenstvene utakmice.

Incident se dogodio na utakmici u nedelju, kada je Kalulu trebalo da izvede korner. Uprava Ciriha priznala je da je banana bačena sa tribine na kojoj su bili smešteni njegovi navijači.

- Klub snažno osuđuje rasističko ponašanje i ne toleriše ga ni na koji način. U fudbalu nema mesta ksenofobiji i diskriminaciji. Fudbalski klub Cirih je uvek bio posvećen različitosti i prihvata sve ljude, bez obzira na njihovo poreklo ili religiju - navodi se u saopštenju, preneli su britanski mediji.

Everton Luiz
Everton Luiz foto: Dado Đilas

Kalulu (22) je Francuz poreklom iz Ruande. On je u Bazel došao u junu iz Liona.

Takođe i engleska Premijer liga imala je za vikend problema sa rasizmom. Čelsi je četvorici navijača zabranio ulaz na stadion, pošto su tokom utakmice u subotu vređali fudbalera Mančester Sitija Rahima Sterlinga na rasnoj osnovi.

Da podsetimo, Cirih se pojavio kao veliki interesent za usluge Evertona Luiza, bivšeg igrača Partizana, koji će ostati bez posla u Spalu, ali pitanje je kako će Brazilac koji je već bio u centru jednog rasističkog skandala (onog na Banjici)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.