NOĆ PRED MEČ NA MARAKANI: Obustavlja se istraga o navodnoj nameštaljci PSŽ-a i Zvezde u Parizu zbog Srbije!
Anhel Di Marija na prvom meču PSŽ - Crvena zvezda, Foto: Starsport©

Čeka se zvanična odluka

NOĆ PRED MEČ NA MARAKANI: Obustavlja se istraga o navodnoj nameštaljci PSŽ-a i Zvezde u Parizu zbog Srbije!

Navodno, prema tvrdnjama ovog lista, naša zemlja nije sarađivala.

Objavljeno: 20:46h

Francuski ugledni medij "Le Mond" objavio je da je obustavljena istraga povodom optužbi da je meč Crvena zvezda - PSŽ namešten jer je bilo opstrukcija Srbije.

Kako se navodi, istraga je stigla do "mrtve tačke" i moguće je da će biti prekinuta, jer je usporena u prvih 48 časova, ali i zato što srpske vlasti nisu sarađivale kao što je bilo potrebno.

- Bez učešća Srbije, istraga će teći bez te pomoći. Poslat je zahtev preko Evropola, ali nije bilo odgovora - navodi se u tekstu lista, čiji je novinar baš danas demonstrativno napustio konferenciju Vladana Milojevića kada je srpski trener odbio da komentariše tvrdnje francuskih medija o navodnoj nameštaljci.

Oni podsećaju da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obećao svu pomoć u istrazi, ali da se to nije dogodilo.

- Uradićemo naš posao. Naši nadležni organi će potpuno sarađivati sa Interpolom i francuskom policijom - rekao je tom prilikom Vučić.

Dva meseca nakon što je "L'Ekip" posle susreta u Parizu šokirao svet naslovnicom da je utakmica francuskog i srpskog tima bila nameštena, posle čega je UEFA naredila istragu, a pokrenulo je svoju ličnu istragu i francusko državno tužilaštvo, kao i da se sastao sa gazdom PSŽ-a Naserom El Kelaifijem, razmatra se da sve bude obustavljeno.

Podsećamo da je "L'Ekip" tvrdio da je neimenovani čelnik Zvezde putem više kanala uplatio 5 miliona evra da će srpski tim izgubiti sa pet razlike i da je dobijeni novac trebalo da pokupi u jednom elitnom lokalu u Parizu.

Istraga povodom optužbi da je meč PSŽ - Crvena zvezda namešten je obustavljena
Istraga povodom optužbi da je meč PSŽ - Crvena zvezda namešten je obustavljena foto: Starsport©

Međutim, nakon što je shvaćeno da nikakvih konkretnih dokaza nema, osim nepotvrđenih informacija i rezultata utakmice, odlučeno je da se istraga obustavi.

Iz redova srpskog šampiona su odmah poručili da nemaju šta da kriju i da su spremni da daju izjave u policiji i da svedoče, a ujedno su angažovali i uglednu advokatsku firmu u francuskoj da ih zastupa u čitavom slučaju.

- Želim da čujem koje ljude francuska policija želi da ispita i sledećeg dana ću otići u Paris. Želim da se ova stvar reši što pre kako bi se očistilo ime Crvene zvezde - rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić za francuski list. U međuvremenu, klub iz Ljutice Bogdana je podneo tužbu protiv "L’Ekipa".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.