VEČE KAD JE EVROPA EKSPLODIRALA OD JUŽNJAČKE VRELINE: Brate Klasiko, baš si super!
Slavlje fudbalera Rivera, Foto: Reuters

ODJECI SUPERKLASIKA

VEČE KAD JE EVROPA EKSPLODIRALA OD JUŽNJAČKE VRELINE: Brate Klasiko, baš si super!

Hvala vam na ovoj divnoj noći!

Objavljeno: 10:50h
Nikola Husein

Čudesno veče Južnoamerikanaca na tlu Evrope.

Kao da je selidba u Madrid bila planirana, kao da je to nameran potez kako bi razmaženi bogataši videli da nije sve u novcu, kako bi ceo svet koji se prži na Mesija i Ronalda video da postoji neko ko ne brine da li će se povrediti, ko daje svaki atom svoje snage, nego ko ne igra za svoj džep, menadžere, za bonuse, već igra srcem za svoj klub, za navijače koji su neverovatno povezani sa klubom, gde emocija igra veću ulogu od bilo čega.

I hvala im na tome.

Najveći derbi u svetskoj istoriji je sada i definitivno pokazao zašto se i naziva tako. Ukrao je šou Realu i Barseloni na njhovom "terenu", iako fudbal nije bio Bog zna šta, ali ono što smo imali prilike da gledamo za tačno 120 minuta igre je mnogo više od samog fudbala.

Samo po licima igrača je jasno moglo da se primeti neverovatan fanatizam svih 30 igrača koji su nastupili u ovom epskom duelu. Neverovatan žar i želja za pobedom nisu silazili sa malog ekrana, a umor kao da nije postojao, ili je psiha toliko jača od svakog bola koji ih je zadesio.

Nije bitno ko je pobedio, bitno je da je svet video ono što Evropa nikada nije, a videla je svašta. Nije sve u Nejmaru, ne može svako da bude Mesi, ne postoji igrač kao Ronaldo, ali isto tako ne postoji fudbaler sa većim srcem nego ovi momci sa plavo - žutim - crveno - belim dresovima. Ne može neki navijač Reala da oseća to što oseća "kolega" sa Bombonjere, nema šanse da ljubitelj Barselone može toliko da slavi kao neki Pablo iz predgrađa Buenos Ajresa. Prosto, mentaliteti različitog kova im ne dozvoljavaju.

Navijači Rivera
Navijači Rivera foto: EPA/Jpgandul

Treba napomenuti da su pravi iskreni navijači ostali u svojim favelama i gledali prenos na televizorčićima, jer oni nemaju da iskeširaju par soma evra za ekskurziju u Madrid, nemaju mogućnost da napuste svoje poslove i priušte sebi taj luksuz da se šetkaju po prestonici Španije, ali možemo da zamislimo tu iskrenu emociju kada gledaš svoj klub koji igra hiljadama kilometara daleko od planiranog mesta.

Tuga navijača Boke ne može da se opiše, kao ni radost fanova Rivera.

Navijači Boke u šoku posle poraza
Navijači Boke u šoku posle poraza foto: EPA/Jpgandul

Argentinska prestonica je sada na pola. Pola slavi, pola plače i to je sasvim normalno. Ali to nisu suze koje prođu posle sat vremena, ni slavlje koje te "pusti" posle jedne noći.

To je nešto za ceo život, to je jače od bilo kakve droge, bilo kakvog seksa, bilo kakve zavisnosti.

To je samo Boka - River.

Zato, Gago, Kintero, Prato, Benedeto, Majdana i ostali majstori... Hvala vam na večeri punoj prave borbe, Evropa vam to nikada neće zaboraviti.

Brate Klasiko, baš si super...

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.