ZVEZDINA KOBRA IMA ŠTA DA KAŽE PRED PSŽ: Briljirali ste protiv Liverpula, ponovite to i protiv Francuza!
Darko Pančev, nekadašnja Zvezdina "devetka", Foto: Youtube / Printscreen

izjava legende

ZVEZDINA KOBRA IMA ŠTA DA KAŽE PRED PSŽ: Briljirali ste protiv Liverpula, ponovite to i protiv Francuza!

Pančev se osvrnuo i na aktuelni trenutak naglasivši značaj dobrih rezultata protiv finansijski daleko moćnih rivala u Ligi šampiona

Objavljeno:

Crvena zvezda je nakon osvajanja evropske titule u Bariju, 8. decembra 1991. godine u finalu Interkontinentalnog kupa savladala Kolo Kolo rezultatom 3:0 u Tokiju, i “popela se na krov sveta”.

Centarfor tadašnje ekipe crveno-belih Darko Pančev je u intervjuu za Novosti istakao da je u kontaktu sa bivšim saigračima, sa kojima je ispisao istoriju srpskog, jugoslovenskog, evropskog i svetskog fudbala.

- Jesam u kontaktu s dosta njih. Možda se ne čujemo tako često, ali znam, kad god smo na vezi, da nam je od srca drago što smo se čuli. Daljina je jedna stvar, ali iskreni osećaj i dobar odnos koji je ostao među nama, to ne može ništa da promeni. Samim tim što svetska štampa daje na značaju našoj generaciji koja je osvojila klupsku evropsku titulu, pokazuje koliko je naš uspeh u suštini bio veliki - rekla je “Kobra sa Vardara” za Novosti.

Pančev se osvrnuo i na aktuelni trenutak FK Crvena zvezda, naglasivši značaj dobrih rezultata protiv finansijski daleko moćnih rivala u C grupi Lige šampiona.

- Svakako je ovo ogroman uspeh Crvene zvezde, s obzirom na to da se mnogo toga promenilo u fudbalu. Tu, pre svega, mislim na raniji odlazak dobrih igrača, na veliku zavisnost klubova od novca i “neke druge stvari”. I, dobro bi bilo da Zvezda proba da i u narednom periodu održi taj trend evropskih uspeha. Bez obzira na to što je Zvezda, objektivno, u podređenom položaju u odnosu na ostala tri rivala u grupi Lige šampiona, za mene je i pružanje časnog i dobrog otpora ovim klubovima ogroman uspeh. Svakako da osvajanje boda u meču protiv silnog Napolija, a pogotovo briljantan trijumf nad Liverpulom u Beogradu, spadaju u taj otpor i uspeh. Priželjkujem da to ponove i protiv Pari Sen Žermena - izjavio je Pančev i dodao da iz privatnih razloga neće prisustvovati meču sa šampionom Francuske

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.