PREDSEDNIK UEFA OPLEO PO HRVATIMA ZBOG TOMPSONA: Neki bi trebalo konačno da shvate...
Aleksandar Čeferin je pričao o patriotizmu hrvatskih fudbalera, Foto: Fonetap

Neće se to tolerisati

PREDSEDNIK UEFA OPLEO PO HRVATIMA ZBOG TOMPSONA: Neki bi trebalo konačno da shvate...

Čeferin kaže da kod hrvatskih fudbalera često patriotizam prelazi u nacionalizam

Objavljeno: 09:14h

Prvi čovek UEFA, Aleksandar Čeferin, gostovao je na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani, gde je svojim sunarodnicima odgovarao na brojna pitanja, a između ostalog je potkačio i Hrvate zbog čestog ispoljavanja nacionalizma na fudbalskim utakmicama i slavljima uspeha reprezentacije.

Na pitanje zašto slovenački nacionalni tim nije uspešniji, predsednik Evropske fudbalske unije je poručio da njihovim igračima nedostaje srčanosti, požrtvovanosti i borbenosti kada igraju za reprezentaciju, kao što je to slučaj sa Hrvatima.

- Našim igračima nedostaje malo više ponosa kada igraju za reprezentaciju. Pogledajte Modrića i Mandžukića kod Hrvatske. Ne moraju da igraju za reprezentaciju, ali su ponosni što to rade - rekao je Čeferin.

Marko Perković Tompson sa Lukom Modrićem na dočeku
Marko Perković Tompson sa Lukom Modrićem na dočeku foto: Printscreen/HRT

Međutim, u tom svom osećaju patriotizma, oni odu u drugu krajnost, pa se tako kada slave slušaju pesme Marka Perkovića Tompsona koji veliča ustaštvo.

- Hrvati su posebni. Patriotizam ih je vodio do uspeha, ali taj patriotizam često preraste u nacionalizam što je greška. Znamo svi za incident Josipa Šimunića koji je svojevremno napravio kada je vikao ''za dom spremni'' i tako završio fudbalsku karijeru jer mu je zbog toga bilo zabranjeno da igra na Mundijalu. Neki bi trebali da shvate da su veliki uzor mladima - rekao je Čeferin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.