MESI, SVE SU MI UZELI, NEMAM NI LOPTU: Dečak preživljava pakao, Talibani bi da ga ubiju, a njemu je fudbal sve!
Murtaza Ahmadi, najveći fan Lea Mesija, Foto: AP

pakao

MESI, SVE SU MI UZELI, NEMAM NI LOPTU: Dečak preživljava pakao, Talibani bi da ga ubiju, a njemu je fudbal sve!

"Nedostaje mi kuća. Ovde nemam ni loptu. Povedi me sa sobom. Ne mogu da igram fudbal i stalno se čuju eksplozije. Dresovi i lopte su ostali u kući, jer smo morali da odemo usred noći i majka mi je rekla da sve ostavim"

Objavljeno: 21:11h

Mali dečak iz Avagnistana - Murtaza Ahmadi postao je poznat zahvaljujući tome što je nosio improvizovani dres Lionela Mesija, koji mu je stariji brat napravio od plastične kese.

Nakon što je video fotografiju, Argentinac je mališanu ispunio san, pošto je na utakmici u Dubaiju izveo malog Mustazu na teren, poklonio mu svoj dres sa potpisom i proveo dan s njim.

Dve godine kasnije se život mališanu pretvorio u noćnu moru, pošto je proteran iz kuće, gde su mu ostali originalni dres legende Barselone i lopta koju je dobio na poklon od njega.

Zajedno sa porodicom pobegao je u Pakistan, ali se zbog siromaštva ponovo se vratio u rodni Kabul, koji je pod paljbom. Sada živi u iznajmljenoj sobi, preneli su avganistanski mediji.

Murtaza Ahmadi, dečak iz Avganistana
Murtaza Ahmadi, dečak iz Avganistana foto: EPA

- Nedostaje mi kuća. Ovde nemam ni loptu. Povedi me sa sobom. Ne mogu da igram fudbal i stalno se čuju eksplozije. Dresovi i lopte su ostali u kući, jer smo morali da odemo usred noći i majka mi je rekla da sve ostavim - napisao je mali Murtaza Mesiju.

Talibani su tražili malog Murtazu i poručili da će ga ubiti, jer oni ne tolerišu fudbal i uzore. Njegova majka ne sme da ga pusti napolje da se igra sa drugom decom, iz straha da će ga neko oteti i tražiti otkup. Za to vreme, osmogodišnji Murtaza, dok se igra u dvorištu, mašta samo o jednoj stvari.

Mali Murtaza u dresu Argentine
Mali Murtaza u dresu Argentine foto: AP

- Nadam se da ću ponovo videti Mesija - poručio je maleni Avganistanac

Tužna priča koja će nadamo se imati srećan kraj...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.