REŠENA MISTERIJA: Otkriven uzrok pogibije vlasnika Lestera!
Helikopterska nesreća u kojoj je poginuo vlasnik Lestera, Foto: PrintscreenDailymail

SVE SE ZNA

REŠENA MISTERIJA: Otkriven uzrok pogibije vlasnika Lestera!

Prema istraživanju ove agencije, letelica se srušila posle meča između Lestera i Vest Hema i to jer su otkazale kontrole koje povezuju pedale u kokpitu i rotor na repu helikoptera

Objavljeno:

Helikopterska nesreća u kojoj je 27. oktobra nedaleko od stadiona Lestera poginuo vlasnik tog kluba Vičaj Šrivadanapraba, zavio je celo Ostrvo, ali i Evropu u crno.

Ljudi iz Lestera su bili neutešni, nisu mogli da veruju da je stradao čovek koji je od "lisica" stvorio šampiona Engleske, a tom prilikom su pored njega život izgubili dvojica pilota, kao i dvoje njegovih saradnika.

Posle te nesreće ogromnih razmera Britanska agencija za istraživanje avionskih nesreća (AAIB) objavila je istragu povodom pada helikoptera u kom je bio vlasnik Lestera.

Navijači su na ovaj način izrazili žalost zbog pogibije vlasnika kluba
Navijači su na ovaj način izrazili žalost zbog pogibije vlasnika kluba foto: AP

Prema istraživanju ove agencije, letelica se srušila posle meča između Lestera i Vest Hema i to jer su otkazale kontrole koje povezuju pedale u kokpitu i rotor na repu helikoptera. Nije tačno utvrđeno šta je uzrokovalo takav kvar, ali je utvrđeno da je takav uređaj stalno menjao nagib i direktno je uticao na veliku nesreću.

Sigurnosna sklopka koja je povezivala dva uređaja nije bila dovoljno pričvršćena, pa se nakon nekoliko manevara pilota otkačila i spasa za vlasnika Lestera Vičaja Šrivadanaprabu i ostale putnike.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.