PREMINUO TVORAC VELIKE BARSELONE: Zaslužan je za La Masiju i dolazak najvećih zvezda, a bio je i u zatvoru!
Đuzep Luis Nunjes, Foto: Printscreen/Radio Katalunja

TRAGEDIJA

PREMINUO TVORAC VELIKE BARSELONE: Zaslužan je za La Masiju i dolazak najvećih zvezda, a bio je i u zatvoru!

Najzaslužniji je što su najveće fudbalske zvezde nosile dres Barselone

Objavljeno:

Bivši predsednik Barselone Đuzep Luis Nunjes umro je u 88. godini, saopšteno je iz kluba.

Razlog smrti nije poznat, a tokom njegovog mandata od 1978. do 2000. godine klub iz Katalonije je izrastao u fudbalskog giganta. Stadion "Kamp Nou" je dva puta povećao kapacitet, pokrenuta je "La Masija" čuvena Barselonina škola fudbala koja je iznedrila mnogo asova za klub i za reprezentaciju Španije.

Tokom Nunjesove vladavine, Barselona je osvojila 27 trofeja (sedam titula u Primeri, šest Kupa kralja, dva španska Liga kupa, pet Superkupova Španije, dva Superkupa Evrope, četiri pehara Kupa pobednika kupova).

Najzaslužnijii je što su najveće fudbalske zvezde nosile dres Barselone kao što su Dijego Maradona, Ronaldo, Bernd Šuster, Hani Krankl, Stiv Arčibald, Alan Simonsen, Mihael Laudrup, Ronald Kuman, Hristo Stoičkov, Romario, Rivaldo, Luis Figo, Luis Enrike, Patrik Klajvert.

Takođe, Nunjes je posedovao veliku građevinsku kompaniju. Zbog podmićivnaja poreskog inspektora 2011. godine proglašen je krivim, a tri godine kasnije je bio u zatvoru i to pošto mu je umanjena šestogodišnja zatvorska kazna.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.