POČELA SASLUŠANJA ZBOG SUMNJI NA MEČ PSŽ - ZVEZDA: Francuzima preporučeno da ne dolaze u Beograd na utakmicu!
Sumnjiva je utakmica u Parizu, Foto: Starsport©

SAZNAJE SE

POČELA SASLUŠANJA ZBOG SUMNJI NA MEČ PSŽ - ZVEZDA: Francuzima preporučeno da ne dolaze u Beograd na utakmicu!

Krajem januara znaće se da li postoje dokazi za pokretanje sudskog postupka

Objavljeno:

Nacionalno finansijsko tužilaštvo u Francuskoj nastavlja istragu povodom sumnji u nameštanje meča drugog kola Lige šampiona u kojem je PSŽ pobedio Crvenu zvezdu na "Parku prinčeva" sa 6:1.

Ova institucija planira da sasluša sve argumente advokata kojeg je angažovala Crvena zvezda i da im možda na tom saslušanju predoči dokaze do kojih je Tužilaštvo došlo u dosadašnjoj istrazi. U ime Crvene zvezde će u narednih nekoliko dana na saslušanju biti čuveni francuski advokat Erik Dipon Moreti, a očekuje se da u Pariz ode i operativni direktor Zvezde Stefan Pantović, saznaju "Večernje novosti".

Takođe će biti saslušani i predstavnici Pari sen Žermena i dnevnog lista "L'Ekip" koji je prvi i došao do informacije u Finansijskom tužilaštvu. Istragu kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za eventualno pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je prema proceduri državni tužilac finansijskog tužilaštva, posle pisanja francuskog sportskog dnevnog lista "Ekip" koji je došao do informacija da je neko pokušao da se dogovori o broju pogodaka na meču PSŽ - Zvezda (6:1).

Kako pišu "Novosti", najkasnije krajem januara biće poznato da li ima dovoljno materijalnih osnova za pokretanje sudskog postupka zbog sumnji u eventualno nameštanje utakmice.

Francusko ministarstvo inostranih poslova je dalo sugestiju izveštačima "L'Ekipa" i drugim sportskim novinarima da ne dolaze na revanš meč Lige šampiona koji je zakazan za 11. decembar. Kako se navodi, u Beogradu i među navijačima srpskog kluba vlada izrazito negativno raspoloženje prema predstavnicima "sedme sile" iz Pariza, koji su svojom informacijom podigli prašinu i naneli veliku štetu ugledu crveno-belih.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.