MILOJEVIĆ SAOPŠTIO RADOSNE VESTI: Dobar sam meteorolog, znam kakvo će vreme biti sutra!
Vladan Milojević je poručio da su se Jovančić i Pavkov oporavili od povreda, Foto: Starsport©

Vraća se heroj

MILOJEVIĆ SAOPŠTIO RADOSNE VESTI: Dobar sam meteorolog, znam kakvo će vreme biti sutra!

Strateg crveno-belih je saopštio da Jovančić i Pavkov opet konkurišu za tim

Objavljeno: 13:26h

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je pred utakmicu sa Voždovcem, u okviru 18. kola Superlige Srbije, kako ga raduje sve bolje zdravstveno stanje u ekipi i poziva navijače da ih podrže u što većem broju.

- Očekuje nas dobra utakmica sa protivnikom koji je godinama u samom vrhu našeg fudbala. Pozicija na tabeli ne prikazuje pravu snagu i vrednost Voždovca. To je ekipa sa dosta iskusnih igrača i povratnika iz inostranstva, uz prepoznatljivu filozofiju igre. Voždovac je stabilan superligaš koji treba da se nađe među osam ekipa za plej-of i verujem da će tako i biti. U pitanju je respektabilan klub čiji su principi u igri unapređeni dolaskom trenera Dragana Aničića, a našeg igrača Andriju Lukovića mogu da okarakterišem kao nosioca igre - rekao je Milojević.

Vladan Milojević kaže da je dobar meteorolog
Vladan Milojević kaže da je dobar meteorolog foto: Starsport©

Crveno-beli će Voždovac dočekati u nedelju od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“.

- Stalno ponavljam da nam je prioritet domaće prvenstvo. Ostale su još dve nedelje do kraja polusezone i čekaju nas jako teški izazovi. Što se tiče kadrovskog stanja, Dušan Jovančić i Milan Pavkov mogu da konkurišu za sastav, a oporavak ostalih povređenih igrača dobro napreduje i to je radosna vest za mene. Očekujem ih sve na okupu u narednim danima. Nekoliko njih izlazi iz povreda, počeli su sa treninzima, samo je pitanje da li je vreme da počnu da igraju od početka ili da uđu sa klupe.

Vladan Milojević razmišlja i o predstojećim mečevima
Vladan Milojević razmišlja i o predstojećim mečevima foto: Beta/Branislav Božić

Zvezdu posle duela sa Voždovcem očekuje gostovanju Spartaku u Subotici u sredu, pa za vikend novi superligaški duel i zatim kraj grupne faze Lige šampiona i susret sa Pari Sen Žermenom na Marakani 11. decembra.

- Imamo posle Voždovca i utakmicu u sredu, pa u subotu i onda u utorak. Napravićemo i sa doktorskim timom procenu kakva opterećenja igrači koji se vraćaju iz povreda mogu da izdrže i tako ćemo se i ponašati. Ova dva dana su bila baš hladna, još danas je temperatura u minisu, ali pošto sam dobar meteorolog znam da će već sutra biti u plusu i očekujem dobre uslove za igru - poručio je Milojević i osvrnuo se na grejanje terena koje je od sada u funkciji na našem stadionu, i zato će duel sa "zmajevima" biti poseban.

Vladan Milojević se pohvalio da je Zvezda jedini klub sa grejačima na terenu
Vladan Milojević se pohvalio da je Zvezda jedini klub sa grejačima na terenu foto: Reuters

- Zvezda će imati za sada jedini teren sa grejačima i to me mnogo raduje. Igrači će biti bolji i lakše će sazrevati. Zato pozivam i navijače da nas podrže u što većem broju i prisustvuju istorijskoj utakmici na našem stadionu. Mnogo je lepše igrati na brzim terenima, lopta se bolje kreće, sve je drugačije i nadam se da će u skorijoj budućnosti biti grejača i na ostalim terenima Superlige. U našem fudbalu postoji problem sa infrastrukturom i mislim da je u tom pravu treba što više razmišljati. Igramo mnogo utakmica i samim tim kvalitet fudbala će biti na mnogo većem nivou. Jednostavno, povrede se manje-više i dešavanju zbog čestih promena podloga na kojima igramo, jer kod igrača izuskuju drugačije napore i adaptaciju mišića.

Za kraj se još jednom dotakao utakmica u Napulju i podatka da je šampion Srbije pretrčao više od protivnika na četiri od pet utakmica u Ligi šampiona.

- Imamo jako dobar stručni štab i ljude koji se bave analitikom, pa imam sve potrebne podatke. Raduje me to što smo se tako prikazali u Ligi šampiona, a više pretrčanih kilometara i jeste cena povređenih igrača. Možda je moglo i manje da ih bude, ali dobro je da se ne radi o većem broju povreda. Više pretrčanih kilometara jasno pokazuje kakvi se napori iziskuju kod igrača, a oni svi odlično rade i vrlo su motivisani - završio je Milojević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.