ODBAČENA OPTUŽNICA PROTIV MODRIĆA: Najbolji igrač sveta nije kriv!
Luka Modrić je izbegao kaznu od suda, Foto: Reuter/Tony Gentile

NIŠTA OD TOGA

ODBAČENA OPTUŽNICA PROTIV MODRIĆA: Najbolji igrač sveta nije kriv!

Neće biti ni procesuiran za delo davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću

Objavljeno:

Fudbaler Real Madrida i kapiten hrvatske reprezentacije Luke Modrić neće odgovarati ni biti procesuiran za delo davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću.

Postupak protiv igrača je obustavljen na zagrebačkom Županijskom sudu, piše Jutarnji list. U septembru, Optužničko veće Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu odbacilo je optužnicu protiv Modrića, a tužilaštvo je uputilo žalbu. Sada je, bez rasprave, veće Županijskog suda odbilo podnesenu žalbu i potvrdilo odluku nižeg suda. Protiv ovog rešenja ne postoji mogućnost dalje žalbe.

Na teret Modriću stavljalo se da je 13. juna prošle godine na suđenju Zdravku Mamiću i drugim optuženima za izvlačenje novca iz Dinama neistinito govorio o aneksima ugovora kojima su bila regulisana podela obeštećenja od transfera između zagrebačkog kluba i fudbalera u odnosu 50:50.

Tužilaštvo je smatralo da je Luka Modrić govorio neistinu, jer je znao da je aneks ugovora potpisao kada je već bio član Totenhema što je on i potvrdio na ispitivanju u USKOK, ali je na suđenju promenio iskaz. Sud nije poverovao fudbaleru pa je osudio Mamića na šest i po godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.