VRANJEŠ JE ZBOG ČETNIČKOG VOJVODE ZAVRŠIO SA REPREZENTACIJOM BOSNE?! Veliča fašizam, ne može biti uzor mladima!
Ognjen Vranješ, Foto: EPA/Christian Hofer

FS BiH osudio igrača

VRANJEŠ JE ZBOG ČETNIČKOG VOJVODE ZAVRŠIO SA REPREZENTACIJOM BOSNE?! Veliča fašizam, ne može biti uzor mladima!

Davno je istetovirao granice Republike Srpske koju je prepravljao

Objavljeno: 12:14h

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine osudio je Ognjena Vranješa zbog tetovaže četničkog vojvode Momčila Đujića.

Davno je istetovirao granice Republike Srpske koju je prepravljao, a sada je na red došao i četnički vojvoda Momčilo Đujić zbog čega je morao da se oglasi i FS BiH.

- Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrednosti za koje se zalaže Fudbalski savez BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama. Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svetu - navedeno je u saopštenju.

Takođe je fudbaler osuđen zbog veličanja fašizma.

- FSBiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i celoj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i FSBiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza - navedeno je u saopštenju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine - saopšteno je iz bosanskohercegovačkog Saveza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.