UEFA SUMNJA! CRVENI ALARM SE UPALIO: Po naređenju iz Niona pokrenuta istraga zbog meča Partizan - Dinamo!
Rikardo Gomeš postiže gol protiv Dinama iz Vranja, Foto: Starsport©

Da li je bilo nedozvoljenih radnji?!

UEFA SUMNJA! CRVENI ALARM SE UPALIO: Po naređenju iz Niona pokrenuta istraga zbog meča Partizan - Dinamo!

FSS je morao da pokrene istragu jer je stiglo pismo iz Niona

Objavljeno:

Gotovo da nema vikenda kada neki meč Superlige Srbije nije pod sumnjom da je namešten i to je sada već ozbiljan problem za srpski fudbal koji će morati da se što pre reši.

Posle duela Proleter - Radnički i Zemun - Rad, UEFA je poslala pismo Fudbalskom savezu Srbije u kome navodi da su dešavanja na meču Partizan - Dinamo Vranje (6:0) sumnjiva, saznaje "Mozzart sport".

Takav zaključak je donet nakon što se alarmirao Sistem za rano upozorenje, koji služi kako bi se očuvao integritet fudbala i sprečilo nameštanje i povezan je sa kladionicama.

Na osnovu ove prijave Etička komisija FSS je morala da reaguje i otvori istragu zbog sumnjivih događaja na ovom susretu i proveri da li je bilo nedozvoljenih radnji.

Đorđe Ivanović daje gol Dinamu iz Vranja
Đorđe Ivanović daje gol Dinamu iz Vranja foto: Starsport©

Podsećamo, da je meč obeležio gol koji je golman Dinama Uroš Đurić primio kroz ruke i noge zbog čega mu je trener Radmilo Jovanović poručio da će "mu završiti karijeru" i samim time insinuirao da je možda njegov čuvar mreže upetljan u neke nedozvoljene radnje.

Đurić se nakon toga nije vratio sa ekipom u Vranje, jer se kako je rekao plašio za sopstvenu bezbednost, a klub ga je suspendovao uz obrazloženje "da je „svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost u sumnju zbog postignutih rezultata“.

Sumnja je pala na golmana Uroša Đurića
Sumnja je pala na golmana Uroša Đurića foto: Starsport©

Superliga Srbije je već dugo na lošem glasu upravo zbog ovakvih sumnji, a ovakvi novi događaji, istrage i sumnje nikako ne doprinose poboljšanju tog imidža.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.