ATLETIKO U 1/8 FINALA LIGE ŠAMPIONA: Tamo su i Šalke i Porto, jer je Lokomotiva pobedila Galatu i izbacila je!
Antoan Grizman i Tomas Lemar proslavljaju gol "meditacijom", Foto: AP

Liga šampiona, 5. kolo

ATLETIKO U 1/8 FINALA LIGE ŠAMPIONA: Tamo su i Šalke i Porto, jer je Lokomotiva pobedila Galatu i izbacila je!

U ranijem terminu su odigrana dva meča

Objavljeno:

Odigrane su dve utakmice 5. kola Lige šampiona u sredu koje su počele u ranijem terminu i dobili smo čak tri nova učesnika osmine finala.

Atletiko Madrid je slavio protiv Monaka 2:0 na svom terenu i tako overio plasman u nokaut fazu, dok je Lokomotiva na "Lužnjikiju" savladala Galatasaraj 2:0 i tako izbacila turski klub iz borbe za drugo mesta, a u osminu finala gurnula Porto i Šalke koji nešto kasnije igraju međusobni meč.

Na "Vandi Metropolitano" sve je bilo završeno posle manje od pola sata pošto su "jorgandžije" vrlo brzo stigle do prednosti od 2:0 i potom rutinski privele meč kraju.

Vodeći gol je pao posle šuta Kokea sa distance, a lopta je pogodila defanzivca Badijašvila i prevarila golmana Benalja. To se odigralo u 10. minutu utakmice.

Već u 24. minutu je sve rešeno posle odlične akcije Grizmana i Koreje koju je efektnim pogotkom završio francuski reprezentativac.

Monako je imao priliku da u finišu donese neizvesnost kada je posle igranja rukom Stefana Savića u svom šesnaestercu, sudija svirao penal za "kneževe", ali je Radamel Falkao promašio okvir gola.

Crnogorski reprezentativac je zbog igranja rukom dobio drugi žuti karton i morao je ranije u svlačionicu.

Valjalo bi pomenuti sa ovog meča da je trener Monaka Tijeri Anri ušao u istoriju Lige šampiona kao prvi strateg koji je u startnu postavu za jedan meč ovog takmičenja ubacio dvojicu igrača rođenih u 21. veku. To su tragičar kod prvog gola Badijašvil i Masengo, obojica su rođeni 2001. godine.

U Moskvi je Lokomotivi bio potreban trijumf da bi opstala u trci za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope, dok je isto trebalo Galatasaraju u borbi za drugu poziciju u grupi koja vodi u nokaut fazu.

I do pobede je stigao domaćin.

Na isteku prvog poluvremena, Krihovjak je na asistenciju Farfana doneo prednost "železničarima" pomalo kljakavim pokušajem voleja, ali je najvažnije da je lopta završila u mreži.

I onda početkom drugog poluvremena odlična akcija Mirančuka, Smolova i Ignatjeva koju je pogotkom završio poslednje pomenuti.

Na ovaj način je Galatasaraj otpao iz borbe za 1/8 finala, dok su tamo gurnuti Šalke i Porto koji će međusobni meč koji im predstoji od 21h odigrati bez ikakvog pritiska.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.