NAMEŠTALJKA? GOLMAN DINAMA SUSPENDOVAN POSLE PARTIZANA: Nije sramota sportski izgubiti, ali...
Momenat kada je kiksnuo golman Dinama Uroš Đurić, Foto: Printscreen/Youtube

DINAMOVCI BEZ PARDONA

NAMEŠTALJKA? GOLMAN DINAMA SUSPENDOVAN POSLE PARTIZANA: Nije sramota sportski izgubiti, ali...

Oglasili su se i Jovanović i klub, ali i Dragiša Binić

Objavljeno:

Partizan je savladao Dinamo iz Vranja sa 6:0 u 17. kolu Superlige Srbije proteklog vikenda.

Dinamo se držao do finiša prvog dela, kada je Partizan poveo golom Danila Pantića, nakon velike greške golmana Uroša Đurića.

Buru u fudbalskoj javnosti izazvala je reakcija trenera Dinama Radmila Jovanovića, zvanog Raca, da će pojedincima nakon meča biti završena karijera, jasno aludirajući na Đurića. Jovanović je potom izjavio da mu je izjava pogrešno protumačena.

- Moja izjava je pogrešno protumačena. Hteo sam da kažem da svaki igrač svojim igrama ili pravi karijeru ili je uništava. Razumete? Đurić svojim odbranama čini da bude reprezentativac ili da uništi svoju karijeru. Dakle, samo je na njemu. Ne znam zašto se nije vratio u Vranje, a trebalo je, jer ima tri godine ugovora s klubom. Niko nikome ne može da završi karijeru - rekao je Jovanović za Informer.

Povodom ovih događaja Dinamo iz Vranja je izdao saopštenje u kojem se naglašava da je golman Đurić suspendovan, jer je klub doveden u sitauaciju da se zbog njega sumnja u regularnost takmičenja.

- Nije sramota sportski izgubiti, pa čak i ovako velikim rezultatom (0:6), pogotovo od tima koji svojim imenom i tradicijom to i zaslužuje. Čestitke protivniku, ali! To „ali” odnosi se na pojedinačne igrače o njihov odnos prema imenu Dinama i časti sportske igre koju naš klub gaji. Zato smo i preduzeli potrebne korake za povratak kluba u normalne sportske okvire. Jedna od odluka je i suspenzija golmana Uroša Đurića, koji je svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost, kako u Srbiji, tako i u našem gradu Vranju, u sumnju zbog postignutog rezultata. Suspenzija se odnosi na golmana Uroša Đurića i verovatno na još nekolicinu igrača Dinama. Kao klub, ograđujemo se od svih insinuacija i nagađanja, na koje je uticao konačan rezultat utakmice. Zato se i obraćamo javnosti i poručujemo da ćemo, uz sve nagomilane probleme, i ovaj uspešno rešiti i nastaviti našu sportsku borbu u ovoj istorijskoj sezoni za Dinamo. Naši problemi će ostati samo naši i budite sigurni da ćemo ih rešiti na najbolji način za Dinamo, primenjujući propise FS Srbije i Pravilnik o kažnjavanju FK Dinamo - stoji u saopštenju Dinama, koje je poslato redakciji Sportskog žurnala.

Izjava trenera Radmila Jovanovića za TV Partizan
Izjava trenera Radmila Jovanovića za TV Partizan foto: Printscreen/Youtube

A, onda, oglasio se i Dragiša Binić, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja, koji je rekao da ništa nije bilo sporno u nedelju. Ništa, osim izjave Jovanovića.

- Prvo, utakmica nema veze s nameštaljkom. Golman je pre tog gola odbranio grdne prilike. Drugo, desilo se i Stevanu Diki Stojanoviću protiv Bajerna da mu prođe lopta kroz noge. Kome je to Radmilo Jovanović dosad završio karijeru, pa će sad i Đuriću!? Bolje da smire strasti i da se ne „ciganišu“ preko novina i prete praznim puškama. Nije uopšte u redu da tako nešto izjavi. Ako sporna izjava krši bilo koji član u Statutu Zajednice Superlige, moguće je da bude i sankcija - dodao je legendarni fudbaler Crvene zvezde, koji se sa njom popeo na krov Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.