DA LI JE ON REŠENJE MIRKOVIĆEVIH MUKA U KREACIJI? Pretplaćen je na golove Zvezdi, možda je vreme za šansu u Humskoj
Zoran Mirković, Foto: Starsport©

šta vi mislite?

DA LI JE ON REŠENJE MIRKOVIĆEVIH MUKA U KREACIJI? Pretplaćen je na golove Zvezdi, možda je vreme za šansu u Humskoj

Kada će supertalentovani Jovan Kokir dobiti priliku u prvom timu Partizana?

Objavljeno: 11:53h

Šest golova protiv Dinama iz Vranja ne sme da bude Partizanovo merilo - kreacija i efikasnost su očiti problemi crno-belih u ovoj sezoni.

Grobari kukaju, traže krivca za neuspehe, žele da njihov klub izađe iz senke večitog rivala, ali deluje da je ovo sezona Crvene zvezde. Čudo je potrebno da aktuelni šampion ne odbrani titulu, tako da bi crno-beli mogli da iskoriste to za lansiranje svoje dece u fudbalsku orbitu.

Prvi koji je to zaslužio svojim partijama i potvrdio svoje fudbalsko umeće u mlađim kategorijama je plavokosi čarobnjak sa loptom - Jovan Kokir.

Korir predstavlja endemsku vrstu fudbalera u domaćem fudbalu - kreacija, lucidnost, inteligencija, snažan šut, završni pas i ono što je ključno za Partizanovog igrača - hrabrost da u velikim utakmama potvrdi svoju klasu.

Osamnaestogodišnji Beograđanin je klasična "desetka", odlično se snalazi na obe krilne pozicije, a krasi ga plemenit dribling i izuzetna desna noga.

Derbi je ono što Jovan najviše voli, na najvećoj utakmci omladinskog fudbala, plavokosi fudbaler je najprostije rečeno - plesao po terenu. Golovi koji mogu da postignu samo istinski fudbalski znalci i čarolije zbog kojih mu je aplaudirala publika iza juga Marakane na poslednjem juniorskom derbiju (2:1 pobeda Partizana).

Imao je Kokir mnogo dobrih izdanja, ali partija o kojoj se dugo pričalo je, naravno, još jedna protiv Zvezde. Sada već čuvena utakmica, u kojoj je Zvezde preokrenula minus od 0:3 u Zemunelu i tako u poslednjem kolu osvojila pehar namenjen najboljem timu Omladinske lige, zauvek će ostati upamćena svima koji su gledali duel večitih.

Jovan Kokir
Jovan Kokirfoto: Youtube / Printscreen

Drugo poluvreme i neverovatan preokret je bilo filmski za Crvenu zvezdu, ali prvih 45 minuta pomenute utakmice nije pripalo Partizanu, već sjajnom Jovanu Kokiru. Bio je nerešiva engima za omladince Zvezde, apsolutno se za sve pitao na terenu i iako je na terenu bio Armin Đerlek, plavokosi dečak je bio prvi čovek Parnog valjaka, koji je na pogon Kokira samleo Zvezdu u prvom periodu.

Iako je svima jasno da je mladi Kokir pevazišao omladinski fudbal i da je spreman za velika dela, sjajni vezista i dalje ne dobija priliku u prvom timu.

Zoran Mirković ga je priključio seniorskoj ekipi, ali za sada plavokoso čudo iz Zemunela nije debitovalo za Partizan. Ono što može da raduje navijače crno-belih je to što je u stručnom štabu vicešampiona Srbije Žarko Lazetić - struičnjak koji je prethodne sezone u omladinskom timu bio trener Kokiru i odlično ga poznaje.

Ostaje da se vidi da li će jedan od najboljih fubalera rođenih 2000. godine u Srbiji dobiti šansu u svom voljenom Partizanu ili će svoju fudbalsku sreću tražiti na drugom mestu.

Ovakav biser Partizan ne bi smeo da propusti i realno je očekivati da Jovan Kokir svoju prilku dobije nakon zimskih priprema i u nastavku sezone bude tajno oružije Zorana Mirkovića.

BONUS VIDEO:

(B.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.