DELIJE NAM DAJU VETAR U LEĐA: Ako smo mogli protiv vicešampiona Evrope, onda možemo i protiv Napolija
Veljko Simić sa saigračima proslavlja gol, Foto: Starsport©

veljko simić pred napoli

DELIJE NAM DAJU VETAR U LEĐA: Ako smo mogli protiv vicešampiona Evrope, onda možemo i protiv Napolija

Svi znamo da smo između 20 i 30 odsto bolja ekipa kada nas oni bodre i kada imamo njihov vetar u leđa - rekao je vezista srpskog šampiona

Objavljeno:

Ofanzivac Crvene zvezde Veljko Simić smatra da ih u Napulju, u 5. kolu Lige šampiona, čeka utakmica drugačija nego na startu elitnog takmičenja.

- Više puta smo rekli, ne želimo da dajemo neka velika obećanja. Svakako da smo sada na krilima pobede protiv Liverpula konkretniji, može se reći i opasniji, i idemo sa većom dozom samopouzdanja u Napulj. Igraćemo protiv ekipe koja može ne samo da zapreti, već i da pobedi bilo koga u Evropi. Pokušaćemo da damo maksimum i da izborimo što pozitivniji rezultat - rekao je Simić. Za razliku od prethodna dva gostovanja, crveno-beli će podno Vezuva imati podršku navijača. - Njihova podrška će nam mnogo značiti. Svi znamo da smo između 20 i 30 odsto bolja ekipa kada nas oni bodre i kada imamo njihov vetar u leđa.

Zvezda je na premijeri remizirala sa Napolijem 0:0 na stadionu „Rajko Mitić“ i osvojila istorijski bod. - Iskreno, očekujem malo drugačiju utakmicu u odnosu na onu na Marakani. I oni su se malo više iskristalisali kao ekipa, upoznali su se bolje sa novim trenerom Anćelotijem i prošli su period adaptacije. Sa druge strane, mi imamo više iskustva nego na početku, nismo odigrali mali broj utakmica, mnogo nam znači igranje u Ligi šampiona, što se posebno videlo u poslednjem duelu sa Liverpulom. Očekujem i da mi budemo malo konkuretniji nego u Beogradu.

Vladan Milojević ima puno poverenja u 23-godišnjeg vezistu
Vladan Milojević ima puno poverenja u 23-godišnjeg vezistufoto: Starsport©

Simić je istakao da će se boriti do poslednjeg atoma snage u Napulju kako bi i u 5. kolu Lige šampiona probali da naprave podvig, i dodatno je analizirao protivnika. - Zvezda je pobedom nad Liverpulom pokazala da može da se nosi sa najjačim ekipama, ali ne želim ništa da obećavam. Daćemo maksimum, probaćemo barem da ponovimo izdanje iz Beograda protiv Napolija iako će od njih više zavisiti. Najveća snaga im je verovatno posed lopte, umeju dosta da izmore protivnika dodavanjima i dugim akcijama, i onda nađu rupu u odbrani. To zahteva veliku koncentraciju i ogromnu dozu trčanja, a na to smo sve spremni. Osvrnuo se brzonogi dribler i na konstataciju da su protiv Liverpula kontrolisali sredinu terena najvećim delom meča. - Ako smo mogli protiv vicešampiona Evrope, onda možemo i protiv Napolija. Potrebno je da probamo da ponovimo takvu partiju, da imamo tu dozu samopouzdanja i mirnoće na sredini terena, to je jako dobro funkcionisalo u Beogradu, nadam se da će moći i u Italiji - zaključio je Simić i što se tiče priča o evropskom proleću samo dodao: - Zašto da ne, sportski je nadati se.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.