JUNAK POBEDA NAD LIVERPULOM: Ukrao sam slona iz zoološkog vrta, pio sa Tomom i nikad nisam izgubio od Partizana!
Generacija koja je savladala Liverpul 1973.godine, Foto: Starsport©

sjajan intervju

JUNAK POBEDA NAD LIVERPULOM: Ukrao sam slona iz zoološkog vrta, pio sa Tomom i nikad nisam izgubio od Partizana!

Mi smo ukrali slona iz zoološkog vrta. Obično smo tamo prekoputa Beka preskakali zid. Nismo plaćali ulaznice, normalno - rekao je legendarni Cole

Objavljeno:

Milan Pavkov je ljubimac nove genereacije i heroj velike pobede nad Liverpulom, ali je još miljama daleko od istinske legende, pravog beogradskog magupa i čoveka koji je promenio pogled na fudbal Bilu Šenkliju i velikom Liverpulu. Slobodan Cole Janković je u mastralnom intervjuu za Mozzart sport ispiračao toliko zanimljivih stvari da je nemoguće izdvojiti najbolje delove.

Ipak, mi smo malo "ukrali" od Mozzarta i izdvojili za vas samo neke delove, ali vam svakako preporučujemo da pročitate intervju u celosti.

Na pitanje koja je najveće angdota za nekadašnjeg majstora u crveno-belom dresu, popularni Cole je odgovorio:

- Najveća ti je anegdota da nikada, od pionira do prvog tima, nisam izgubio od Partizana.

Skačemo sa teme na temu, ali priča o ukradenom slonu je urnebesna.

- Mi smo ukrali slona iz zoološkog vrta. Obično smo tamo prekoputa Beka preskakali zid. Nismo plaćali ulaznice, normalno. A tu je zid bio najniži. Metar, metar i po. I gledamo tako jednog dana nešto da maznemo, ali nismo znali šta. Čuvar nas onda sreće i kaže da pazimo, da ne prilazimo slonici jer se tek porodila. Mogla bi, kaže, da nas povredi. I to je to. Pravi izazov. Ono za čim smo tragali. Uspemo nekako da je prevarimo, da se skloni od slončeta i nas četvorica ga iznesemo. Preko zida i u kolica. Imalo je čini mi se oko 100-150 kila. Cinkario nas neko. Došla milicija, pohapsila nas sve. Dugo je Beogradom odzvanjala ta priča. To i jeste bio cilj.

Za kraj malo o boemskom životu koji je živeo Janković i kafanama u kojima je uživao zajedno sa legednarnim Tomom Zdravkovičem.

- Sa Tomom sam bio mnogo dobar prijatelj. Sedeli smo u Ambasadoru, na Voždovcu. Tamo je poslednji put pevao Beograđanima. Moj pokojni drugar i kum držao je tu kafanu. Toma, to je toliko divno stvorenje da ja nemam reči. Sedimo mi i on kaže: znaš kako se ja ženim? Vidim lepu ženu u prvom redu i uzmem je. Veliki boem. Najveći. Moj kum ga pita da peva i dalje. On kaže, ja ne mogu više. Ostalo mi je još dva, tri dana života. Sedeli smo jedno veče u Ambasadoru do dva, tri po ponoći. Voleo je da popije viski. Sutradan ga više nije bilo. Takvog boema u životu nisam sreo - rekao je legendarni Cole Janković za Mozzarsport.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.