IGRAČU VADILI STAKLO IZ OKA: Fudbaleri Boke u zavojima! Infantino naredio da se utakmica mora igrati!
Foto: Printscreen/Twitter

Opšte ludilo

IGRAČU VADILI STAKLO IZ OKA: Fudbaleri Boke u zavojima! Infantino naredio da se utakmica mora igrati!

Da li je moguće da se ovo dešava?!

Objavljeno:

Najmanje sedmorica fudbalera Boke juniors povređeno je u napadu na njihov autobus blizu stadiona River Plejta, uoči revanš utakmice finala Kopa Libertadores. - Koristili su suzavac i gađali su nas svakakvim predmetima - izjavio je fudbaler Boke Dijego Benedeto, koji je lakše povređen u napadu u Buenos Ajresu. Pablo Perez je prebačen u obližnju bolnicu gde mu je izvađeno staklo iz oka i vratio se na stadion, ali sigurno neće igrati na ovom meču.

Povrede od naprslog stakla još su zadobili Karlos Teves, Nahitan Nandez, Mauro Zarate, Ramon Abila i Agustin Amendra.

Autobus sa fudbalerima Boke je napadnut blizu stadiona Rivera, a na njemu je razbijeno nekoliko prozora. Blizu mesta incidenta su usledila brojna hapšenja.

Predsednik Boke Danijel Angeliči je tražio da se odloži utakmica, ali je Konmebol odlučio da se početak pomeri za sat vremena.

Revanš na stadionu Monumental trebalo je da počne u 22.00, ali je došlo do novog odlaganja za 23.15. Čelnici Konmebola očekuju da konačnu odluku oko utakmice donese predsednik Svetske fudbalske federacije Đani Infantino, koji je došao u Buenos Ajres da gleda uživo.

Prenosi se da je prvi čovek FIFA naredio da se meč igra, jer su TV prava za ovaj meč rasprodata i koštala su čitavo bogatstvo.

Više od 66.000 navijača River Plate nalazi se na stadionu i početak jedne od najvećih i najvažnijih utakmica u istoriji argentinskog fudbala. Po pravilima od 2013. godine u Argentini zbog učestalih nasilja na stadionima nije dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Prva utakmica Boke i Rivera u finalu Kopa libertadores završena je nerešeno 2:2 pre nedelju dana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.