SVOJ KVALITET POKAZAĆEMO NA TERENU: Đorović zadovoljan grupom Orlića na EP!
Goran Đorović, selektor U21 reprezentacije Srbije, Foto: Beta/Dragan Gojić

U21

SVOJ KVALITET POKAZAĆEMO NA TERENU: Đorović zadovoljan grupom Orlića na EP!

U polufinale će se plasirati tri pobednika grupa i najbolji drugoplasirani tim. Sva četiri tima koja se plasiraju u polufinale ujedno će izvaditi vizu i za olimpijski turniru u Tokiju 2020

Objavljeno:

Selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Đorović izazio je zadovoljstvo žrebom grupa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu.

Srbija je svrstana u B grupu sa Nemačkom, Austrijom i Danskom, a turnir će se održati u šest gradova od 16. do 30. juna 2019.

- Možemo da budemo zadovoljni. Ovde se nalaze najbolje mlade reprezentacije u Evropi, a svoj kvalitet moramo da pokažemo na terenu.Poznajemo Austriju iz naše kvalifikacione grupe, o Nemcima nema potrebe da se priča, a upoznaćemo se i sa Danskom. Na ovom nivou sve selekcije imaju ambicije i svi kreću, uslovno rečeno, od nule. Ja verujem u našu selekciju, važno je da svi igrači budu zdravi i spremni a mi ćemo polako početi da radimo ono što nam je u planu do leta. Uglavnom, ponoviću da možemo da budemo zadovoljni grupom - izjavio je Đorović.

Sportski direktor FS Srbije Darko Kovačević, takođe smatra da imamo razloga za optimizam. On je ubeđen da ovaj tim "orlića" može da ostvari uspeh. - Nema lakih utakmica na Evropskom prvenstvu, a sve selekcije sa kojima ćemo igrati u grupi imaju kvalitetne timove. Mislim da imamo kvalitetnu reprezentaciju, da imamo dobrog selektora i ja se nadam najboljem. Moramo pozitivno da razmišljamo, lično sam uvek optimista i nadam se da ćemo biti prvi u grupi. Naglašavam, sigurno da neće i ne može biti lako, jer nalazimo se u društvu najboljih mladih reprezentacija u Evropi - rekao je Kovačević.

Darko Kovačević
Darko Kovačević foto: Dado Đilas

U polufinale će se plasirati tri pobednika grupa i najbolji drugoplasirani tim. Sva četiri tima koja se plasiraju u polufinale ujedno će izvaditi vizu i za olimpijski turniru u Tokiju 2020.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.