KOSOVO NIJE DRŽAVA, NEGO PEĆINA! Fudbaler Azerbejdžana usred Prištine: Naša Vlada je u pravu što ih nije priznala!
Navijači Kosova na utakmici protiv Azerbejdžana su izviždali gostujuću himnu, Foto: Reuters

Zgadili su mu se

KOSOVO NIJE DRŽAVA, NEGO PEĆINA! Fudbaler Azerbejdžana usred Prištine: Naša Vlada je u pravu što ih nije priznala!

Ruslan Gurbanov je bio zgrožen ponašanjem navijača takozvanog Kosova tokom utakmice Lige nacija

Objavljeno:

Tokom ove nedelje fudbalska reprezentacija samoproglašene države Kosovo je postigla veliki uspeh u Ligi nacija, time što je osvojila prvo mesto u svojoj grupi u D diviziji.

Samim time oni su izborili plasman da u sledećem izadnju ovog takmičenja igraju u C diviziji, ali i da u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za EURO, mogu kroz baraž Lige nacija da se domognu Evropskog prvenstva.

Njihova ključna utakmica igrana je u poslednjem kolu protiv Azerbejdžana na stadionu "Fadilj Vokri" u Prištini, a gosti iz bivše Sovjetske republike su dočekani na nož od strane ozlojeđenih navijača Kosova na tribinama.

Ruslan Gurbanov (10) je opleo po Albancima na Kosovu
Ruslan Gurbanov (10) je opleo po Albancima na Kosovu foto: AP

Razlog za to jeste što Azerbejdžan nije priznao samoproglašenu državu Kosovo, iako je svejedno pristao da njihov nacionalni tim igra protiv njih u Prištini.

Zato su dočekani zvižducima i uvredama, koje nisu prestajale čak ni tokom intoniranja himne, a to je posebno izneriviralo azerbejdžanskog igrača Ruslana Gurbanova.

- Uprkos svemu, morate biti čovek, i poštovati vrednosti druge nacije. Činjenica da je himna Azerbejdžana izviždana znači da oni nisu poštovali protivnika. Vlada Azerbejdžana je uradila pravu stvar što nije priznala Kosovo, jer oni nisu država, već pećina - poručio je Gurbanov novinarima posle utakmice i time izazvao bes medija na Kosovu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.