NOVI HAOS U REPREZENTACIJI! KRSTAJIĆ, GAĆINOVIĆ I KOLAROV U KLINČU: Ko si, bre, ti da ne sme neko da te zameni?!
Foto: Beta/Branislav Božić/Dado Đilas

jedan napao, drugi branio selektora

NOVI HAOS U REPREZENTACIJI! KRSTAJIĆ, GAĆINOVIĆ I KOLAROV U KLINČU: Ko si, bre, ti da ne sme neko da te zameni?!

Nema kraja skandalima u srpskom fudbalu

Objavljeno: 09:34h

Ne može bez skandala, niti problema, niti incidenata u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, čak ni kada se postižu uspesi, kakvi-takvi, ili ostvaruju pobede.

Samo što se javnost malo stišala zbog medijskog okršaja Luka Milivojevića i Matije Nastasića sa selektorom posle Svetskog prvenstva, sklanjanja iz tima Branislava Ivanovića i Vladimira Stojkovića tokom takmičenja u Ligi nacija, odmah po njegovom završetku izbio je novi problem.

Mladen Krstajić je definitivno blizu odlaska sa klupe reprezentacije
Mladen Krstajić je definitivno blizu odlaska sa klupe reprezentacije foto: Starsport©

U jeku priča da Mladen Krstajić više neće biti selektor posle završetka Lige nacija i da će drugi selektor voditi reprezentaciju u kvalifikacijama za EURO 2020, sada je u javnosti procureo incident koji se dogodio na poslednjoj utakmici protiv Litvanije na stadion Partizana.

U epicentru okršaja bili su selektor Krstajić i Mijat Gaćinović, a u to se umešao i kapiten Aleksandar Kolarov koji na tom meču nije igrao, ali je bio sa timom.

- Mijat Gaćinović se, saznajemo iz pouzdanjih izvora, ljutito izuo i bacio kopačke, ali i osuo drvlje i kamenje po Mladenu Krstajiću - prenosi "Sportski žurnal" koji je saznao za ceo incident.

Mijat Gaćinović je bio ljut zato što je zamenjen na poluvremenu
Mijat Gaćinović je bio ljut zato što je zamenjen na poluvremenu foto: Starsport©

Nakon toga je ustao kapiten koji je stao u zaštitu selektora i poručio mladom asu:

- Ko si ti? Koji si trofej osvojio u karijeri da tebe ne bi smeo neko da zameni?!

Izgleda da je i kapiten zaboravio da je Gaćinović pripadnik one zlatne generacije "Orlića" koji su u omladinskoj konkurenciji bili šampioni i Evrope i sveta, ali opet i mladi as još nije dostigao karijeru kakvu ima Kolarov koji je bio vedeta Lacija, Mančester Sitija i Rome.

Aleksandar Kolarov je uskočio da brani selektora
Aleksandar Kolarov je uskočio da brani selektora foto: Starsport©

Da je bilo incidenta indirektno je priznao i sportski direktor reprezentacije Darko Kovačević.

- Nisam bio na licu mesta, ali sam čuo i sve što mogu da kažem svodi se na to da je takvo ponašanje neprimereno! Svi smo na istom brodu i svi bi trebalo da stremimo ka istom cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Svako ima pravo da bude nezadovoljan, ali interes reprezentacije je iznad svih nas. Svi mlađi igrači trebalo bi da se ugledaju na Aleksandra Kolarova i Nemanju Matića i da im bude čast što uopšte igraju u istom sastavu s njima - poručio je Kovačević.

Darko Kovačević je potvrdio da je bilo incidenta u svlačionici
Darko Kovačević je potvrdio da je bilo incidenta u svlačionici foto: Starsport©

Inače, poznato je da postoji neslaganje između selektora i zlatnog Orlića još kada ga je otpisao sa spiska putnika za Mundijal u Rusiji, iako je tokom kvalifikacija bio standardan član nacionalnog tima kod prethodnog selektora Muslina.

Tako je Gaćinović propustio i prvo okupljanje reprezentacije posle toga zbog navodne "povrede", a u Nemačkim medijima se pojavila izjava u kojoj je optužio Krstajića da nije hteo ni lično da mu kaže da ga neće voditi na SP.

Ipak, sve se brzo zataškalo, uz objašnjenje da su nemački mediji to izvukli iz konteksta i da je loše preneto, pa se Gaćinović pojavio već na sledećem okupljanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.