ZVEZDINA PONUDA ODBIJENA: Nisu hteli ni da čuju da prodaju momka koji je izluđivao igrače Partizana u Ligi Evrope!
Crvena zvezda je htela da kupi talenta Dinama iz Kijeva, Foto: Reuters

Nije se znalo

ZVEZDINA PONUDA ODBIJENA: Nisu hteli ni da čuju da prodaju momka koji je izluđivao igrače Partizana u Ligi Evrope!

Otkrivaju se sada neke priče iz letnjeg prelaznog roka

Objavljeno: 15:10h

Zanimljiva vest je stigla iz Ukrajine za srpske ljubitelje fudbala, a odnosi se na događanja poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka kada je Crvena zvezda dovela nekoliko igrača.

Kako javlja ukrajinski novinar Kiril Križanovski na svom kanalu, srpski šampion je posle plasmana u Ligu šampiona pokušao da kupi biser Dinama iz Kijeva Mikolu Šaparenka.

Mikola Šaparenko je bio meta Crvene zvezde
Mikola Šaparenko je bio meta Crvene zvezde foto: Reuters

Navodno je iz Ljutice Bogdana stigla ponuda od 800.000 evra plus 20% od naredne prodaje, ali je ta ponuda glatko odbijena.

- Ptičica iz Srbije mi je šapnula da je u poslednjim danima prelaznog roka Crvena zvezda probala da kupi Šaparenka iz Dinama. Čelnici Zvezde ponudili su Dinamu 800.000 evra i 20% od naredne kupovine za Šaparenka. Dinamov menadžment je odbio tu ponudu sa argumentom da ne želi da prodaje obećavajućeg igrača timu koji je slabiji od Dinama - naveo je novinar.

Kako on kaže, u Dinamu su bili raspoloženi da pošalju ofanzivnog krilnog igrača na pozajmicu u Beograd, ali bez prava otkupa, jer ne žele da se odreknu jednog od najperspektivnijih igrača, a pogotovo ne da ga prodaju klubu koji smatraju da je slabiji od njihovog.

Takva opcija je bila neprihvatljiva, pa se nakon toga okrenula Eriku Jirki koga je otkupila od Spartaka iz Trnave i ostavila ga tamo na pozajmici do januara 2019. godine.

Mikola Šaparenko se pokazao u meču protiv Partizana
Mikola Šaparenko se pokazao u meču protiv Partizana foto: Reuters

Što se tiče Šaparenka, njega su ljubitelji fudbala u Srbiji mogli da primete na meču između Dinama i Partizana u Kijevu prošle sezone u Ligi Evrope, kada je zadavao prilične probleme crno-belim fudbalerima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.