DEFINITIVNO JE KRAJ! Ako vam neko kaže da su vaši snovi preveliki... Veliki Drogba završio karijeru!
Didije Drogba je odlučio da definitivno završi svoju fudbalsku karijeru, Foto: EPA/Andy Rain

Pamtićemo ga uvek

DEFINITIVNO JE KRAJ! Ako vam neko kaže da su vaši snovi preveliki... Veliki Drogba završio karijeru!

Jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena prestaje sa aktivnim igranjem fudbala

Objavljeno:

Legendarni Didije Drogba je ipak prelomio da završi svoju fudbalsku karijeru u 40. godini.

Najpre je posle poraza Finiks Rajzinga (kluba čiji je suvlasnik) u finalu američkog USL kupa, objavio da je rešio da "okači kopačke o klin", ali je onda objavljivanjem scene iz filma "Vuk sa Volstrita" najavio da će ipak nastaviti da igra.

Međutim, sada je doneo konačnu odluku i shvatio da je vreme da kaže zbogom profesionalnom igranju.

- Godine 1989. kada ili gde je ovo sve počelo. Kada razmišljam o poslednjih 20 godina moje karijere, gledajući u ovu sliku, ne mogu biti više ponosan na ono što sam ostvario kao igrač, ali i najvažnije kako me je ovo putovanje učinilo čovekom. Ako vam neko nekada kaže da su vaši snovi preveliki, samu mu se zahvalite i radite još jače i pametnije da ih pretvorite u javu. Želim da zahvalim svim mojim saigračima, trenerima, ekipama, navijačima, koji su učinili da mi ovo putovanje bude još lepše. Veliko hvala mojoj porodici, mom ličnom timu koji me je pratio kroz celu karijeru, uspone i padove. idem dalje u naredno poglavlje i nadam se da će me Bog blagosloviti, kao što je to činio dok sam igrao fudbal - napisao je Drogba na Instagramu u svojevrsnom oproštajnom pismu fudbalu.

Jedan od najboljih napadača sveta u 21. veku je ostvario veliku karijeru koja je počela uzlaznom putanjom dolaskom iz Gengampa u Marsej. Na "Velodromu" je eksplodirao i ubrzo se našao u Čelsiju koji je tada počeo da pravi moćnu ekipu na finansijama Romana Abramoviča.

U Londonu je proveo najveći deo karijere i dosegao vrhunac svoje karijere, posebno 2012. godine kada je u finalu Lige šampiona postigao gol kojim je doneo produžetak u meču sa Bajernom, a potom i titulu prvaka Evrope odlučujućim golom u penal seriji.

Osvojio je i četiri titule Premijer lige, isto toliko FA kupova, tri Liga kupa i dva Komjuniti šilda, a u dresu "plavaca" postigao 157 golova.

Didije Drogba je doneo Čelsiju Ligu šampiona
Didije Drogba je doneo Čelsiju Ligu šampiona foto: Reuters

Kasnije je nastupao i za Šangaj, Galatasaraj i Montreal Impakt, dok je dugo godina bio kapiten Obale Slonovače i sa tom reprezentacijom ostvario neke od najvećih uspeha u njenoj istoriji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.