SIN LEGENDE, MLADE NADE,...A GDE JE MBAPE? Objavljene nominacije za nagradu "Zlatni dečak"
Kilijan Mbape, Foto: Reuters

NAGRADA "ZLATNI DEČKO"

SIN LEGENDE, MLADE NADE,...A GDE JE MBAPE? Objavljene nominacije za nagradu "Zlatni dečak"

Svetski šampion je van konkurencije

Objavljeno:

Lista finalista za nagradu "Zlatni dečko" koja se dodeljuje najboljem igraču do 20 godina starosti ima pet imena i pomalo je iznenađujuća.

U konkurenciji nema Kilijana Mbapea koji je sa Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo, a odlično je počeo i sezonu 2018/19 pošto je postigao 13 golova na isto toliko utakmica u svim takmičenjima.

Glasanje traje do kraja novembra, pa svetski šampion ima mogućnost da ipak bude u konkurenciji za priznanje. Za najboljeg mladog igrača glasa 35 novinara iz najvećih novinskih redakcija.

Trenutno među pet nominovanih su Džastin Klajvert (Roma), inače sin legendarnog Patrika Klajverta, Matis de Lajt (Ajaks), Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Vinicius Junior (Real Madrid) i Patrik Kutrone (Milan).

Priliku za istoriju imaju De Lajt i Klajvert pošto bi, ukoliko jedan od njih dvojice osvoji nagradu, bio tek drugi Holanđanin kome bi pripalo ovo priznanje posle Rafaela van der Varta koji je bio nagrađen 2003. godine.

Ceremonija dodele nagrade biće održana 17. decembra u Torinu. Neke od najvećih fudbalskih zvezda koje su ranije osvajale nagradu su Lionel Mesi (2005), Serhio Aguero (2007), Pol Pogba (2013) i Rahim Sterling (2014).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.