SIMIĆ ODVEO ZVEZDU U ČETVRTFINALE: Dva gola i asistencija za rušenje TSC-a!
Foto: Starsport©

Kup Srbije u fudbalu

SIMIĆ ODVEO ZVEZDU U ČETVRTFINALE: Dva gola i asistencija za rušenje TSC-a!

Sva dešavanja na meču na Marakani ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 17:04h

Crvena zvezda je izborila plasman u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad TSC-om iz Bačke Palanke 4:1.

Rutinski su reklo bi se izabranici Vladana Milojevića odradili ovaj posao, mada je pitanje kako bi sve to izgledalo da sudija nije napravio kardinalnu grešku u 16. minutu i dosudio nepostojeći ofsajd kad je napadač Bačkopalančana bio oči u oči sa golmanom Popovićem.

Strateg crveno-belih je prilično izmešao sastav i dao priliku nekim igračima kojih dugo nije bilo u timu poput Hajdina, Sumaile i Kafua, koji je na momente i pokazao zašto je doveden na pozajmicu iz Bordoa.

Marko Gobeljić i Veljko Simić
Marko Gobeljić i Veljko Simić foto: Starsport©

Ipak, prvi igrač ovog meča bio je Veljko Simić koji je zablistao punim sjajem i upisao dva gola i asistenciju, a uz njega odlično su odigrali i Marin i Jovičić.

Trebalo je vremena Zvezdi da zatrese mrežu gostiju, iako su stvarali šanse, da bi to tek učinili u samom finišu prvog dela meča, preko pomenutog Simića.

Potom je odmah na početku drugog poluvremena duplirao prednost Stojiljković da bi već u prvom sledećem napadu Sumaila kiksira i postigao pomalo komični autogol kojim je na neki način vratio neizvesnost.

Nikola Stojiljković je postigao drugi gol za Zvezdu na utakmici
Nikola Stojiljković je postigao drugi gol za Zvezdu na utakmici foto: Starsport©

No sve dileme oko pobednika je rešio Veljko Simić sjajnim golom glavom 20 minuta pre kraja susreta, a onda u sudijskoj nadoknadi vremena srušen je Joveljić u šesnaestercu gostiju, sudija je dosudio najstrožu kaznu, a precizan sa "bele tačke" je bio upravo Joveljić.

CRVENA ZVEZDA – TSC 4:1 (Simić 39, 31, Stojiljković 49, Joveljić 90 pen - Sumaila a.g. 51)

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Babić, Sumaila, Hajdin, Jovičić, Krstičić, Kafu (od 60. Srnić), Marin (od 84. Milijaš), Simić, Stojiljković (od 76. Joveljić).

TSC: Jorgić, Bečelić, Skopljak, Lalić, Varga, Plavšić, Finković, Denković (od 66. Milićević), Milisavljević (od 75. Silađi), Bastajić, Damjanović.

1 / 9 Foto: Starsport©

94. minut - Kraj utakmice! Pobeda Zvezde i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

93. minut - Penal za Crvenu zvezdu! Joveljić je srušen u šesnaestercu, on je i preuzeo odgovornost i to je učinio na siguran način.

71. minut - GOOOL! Ponovo Veljko Simić koji cementira priznanje za igrača utakmcie. Sada je glavom u maniru vrhunskih centarforova pogodio mrežu TSC-a i postigao drugi gol na meču, a ima i asistenciju.

70. minut - Sada period igre bez ikakvih uzbuđenja.

55. minut - Nova velika šansa pred golom Bačkopalančana. Stojiljković odlično spušta Marinu loptu koji izlazi 1 na 1 sa golmanom, ali šutira pored gola.

51. minut - GOOOL! Auuuu kakva greška odbrane Zvezde. Nije prošlo ni 60 sekundi od kada su crveno-beli postigli drugi gol na meču, a usledio je napad na suprotnoj strani u kome je Rašid Sumaila u padu udario loptu u savladao sopstvenog golmana. Crvena zvezda - TSC 2:1.

50. minut - GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0, strelac je Stojiljković. Prethodila je golu već jedna šansa, a potom Simićeva asistira napadaču crveno-belih.

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

1 / 10 Foto: Starsport©

39. minut - GOOOL! Crvena zvezda u finišu prvog poluvremena uspeva da zatrese mrežu gostiju. Odlično su opet sarađivali Marin i Simić, a ovaj potonjo udarcem levom nogom iz prve pogađa mrežu.

27. minut - Najbolja šansa za Zvezdu. Marin pokazuje kakav je majstor i lobom preko odbrane spaja Simića sa golom, ali njegov šut brani golman Jorgić

23. minut - Preti Zvezda iz svih pozicija, sada je Jovičić odlično šutirao iz daljine, lopta prolazi pored gola.

Stefan Hajdin
Stefan Hajdin foto: Starsport©

16. minut - Auuuu kakva greška pomoćnog sudije. Gobeljić je pogrešio prilikom dodavanja i poslao prekratku loptu ka golmanu popoviću što je presekao napadač TSC-a, ali onda pomoćnik podiže zastavicu i signalizira ofsajd, što je glavni arbitar uvažio.

Ofsajd pozicije nije bilo jer je loptu dodao igrač Zvezde protivničkom igraču. Biće bure zbog ove situacije.

15. minut - Odlična šansa za Stojiljkovića, ali lopta odlazi pored gola.

15.00 - Trener Zvezde Milojević je posle dužeg vreman u ekipu vratio Džonatana Kafua, kao i Rašida Sumailu. Evo i sastava dve ekipe.

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gobeljić, Babić, Sumaila, Hajdin, Jovičić, Krstičić, Kafu, Marin, Simić, Stojiljković.

TSC: Jorgić, Bečelić, Skopljak, Lalić, Varga, Plavšić, Finković, Denković, Milisavljević, Bastajić, Damjanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.