SRBIJA PROTIV NORVEŠKE U POLUFINALU: Ako ne uspemo u kvalifikacijama za EURO, onda možemo kroz baraž Lige nacija!
Fudbaleri Srbije će u polufinalu eventualnog plej-ofa igrati protiv Norveške, Foto: Starsport©

Dupla šansa

SRBIJA PROTIV NORVEŠKE U POLUFINALU: Ako ne uspemo u kvalifikacijama za EURO, onda možemo kroz baraž Lige nacija!

"Orlovi" su saznali i potencijalnog protivnika u plej-ofu za odlazak na EURO 2020

Objavljeno: 16:20h

Fudbaleri Srbije su osvajanjem prvog mesta u grupi u diviziji C Lige nacija obezbedili prelazak u "viši rang" - B diviziju, ali i dodatnu šansu da se plasiraju na Evropsko prvenstvo ukoliko to ne uspeju da urade kroz kvalifikacije.

Prvu priliku će "Orlovi" to imati da učine kroz kvalifikacije koje počinju u martu sledeće godine i na EURO odlaze po dve prvoplasirane selekcije iz svake od 10 grupa koje budu izvučene na žrebu.

Međutim, u slučaju neuspeha našeg nacionalnog tima (da završimo ispod drugog mesta u kvalifikacionoj grupi), imaćemo još jednu šansu da to učinimo kroz takozvani plej-of Lige nacija.

Fudbaleri Srbije će imati dve šanse da se domognu Evropskog prvenstva
Fudbaleri Srbije će imati dve šanse da se domognu Evropskog prvenstva foto: FSS

Naša selekcija se u plej-of plasirala sa tri prvoplasirane reprezentacije iz preostale tri grupe u C diviziji, a to su Škotska, Finska i Norveška i već sada je poznato protiv koga bismo igrali u tom slučaju.

Srpski fudbaleri bi u plej-ofu onda trebalo da odmere snage u polufinalu sa Norveškom koja bi bila domaćin tog susreta, dok bi se u drugom susretu sastali Škotska i Finska.

U finalu i poslednjoj borbi za odlazak na prvenstvo "starog kontinenta" će se naći pobednici polufinala, a domaćin odlučujuće utakmice biće određen naknadnim žrebom.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbije foto: Starsport©

U paklenu seriju utakmica Zvezda kreće protiv TSC-a iz Bačke Topole u Kupu Srbije, i apsolutni je favorit. Kvota na pobedu crveno-belih bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,57. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - TSC.

Naravno, sve ovo uzmite sa uslovom da nijedna od ove četiri reprezentacije ne uspe da se plasira putem kvalifikacija. Ukoliko neka to učini, onda će na njeno mesto uskočiti drugoplasirana reprezentacija iz njene grupe u Ligi nacija.

Tako da svoju šansu i dalje za baraž mogu da očekuju Rumunija, Bugarska, Mađarska i Izrael.

Recimo u slučaju da Norveška obezbediti kroz kvalifikacije, mesto na EP, a Srbija ne, na njeno mesto uskočiće Bugarska i igrati protiv nas u polufinalu.

Inače, mečevi ovog baraža igraće se u martu 2020. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.