MOŽE LI SRBIJA DA SE IZBORI? Cela bivša Juga u istoj grupi kvalifikacija za EURO 2020?!
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

biće zanimljivo

MOŽE LI SRBIJA DA SE IZBORI? Cela bivša Juga u istoj grupi kvalifikacija za EURO 2020?!

Zaamislite nekadašnje države Jugoslavije u jednoj grupi

Objavljeno:

Iako je ostala još jedna utakmica u Ligi nacija, već je jasno da će Srbija biti u trećem "šeširu" na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Reprezentacija Srbije će biti u "šeširu" sa Republikom Irskom, Švedskom, Slovačkom, Izraelom, Finskom, Norveškom, Bugarskom i Grčkom.

Među potencijalnim rivalima su sve zemlje bivše Jugoslavije jer će Hrvatska izvesno biti u prvom "šeširu", Bosna i Hercegovina će biti u drugom, Slovenija i Crna Gora u četvrtom, a Makedonija u petom tako da postoji mogućnost da se nekadašnje zemlje Jugoslavije nađu u iednoj grupi.

Reprezentativci Srbije
Reprezentativci Srbijefoto: Espreso.co.rs

U kvalifikacijama za EP će prvi put učestvovati i takozvano Kosovo, ali UEFA ne dozvoljava da ova selekcija bude u istoj grupi sa Srbijom i BiH.

Žreb kvalifikacija za EURO 2020. održaže se u Dublinu 2. decembra, a kvalifkacije će se igrati od marta do novembra 2019.

Evropsko prvenstvo 2020. godine prvi put će se održavati u čak 12 zemalja, a domaćini gradovi su Amsterdam, Baku, Bilbao, Brisel, Bukurešt, Budimpešta, Glazgov,, London, Minhen, Rimu, Kopenhagen i Sankt Peterburgu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.