SRBIJA DOBILA NOVE ŠAMPIONE: Pravnici pokorili planetu!
Selekcija Pravnog fakulteta je nadmoćno osvojila zlatnu medalju, Foto: Espreso

Svaka čast

SRBIJA DOBILA NOVE ŠAMPIONE: Pravnici pokorili planetu!

Na takmičenju 36 univerziteta širom sveta ekipa sa našeg Pravnog fakulteta je osvojila zlatnu medalju

Objavljeno: 23:39h

U konkurenciji 36 univerziteta širom sveta, selekcija Pravnog fakulteta je nadmoćno osvojila zlatnu medalju savladavši sve protivnike uz gol razliku 32:6!

Pred pravnicima redom su u grupi padali univerziteti iz Libana, Česke i Francuske. Na putu do zlata su, potom, savladane selekcije iz Katara, Engleske, Rusije da bi, najzad, u finalu pred pravnicima morali da se poklone futsaleri iz Mađarske.

Selektor futsal selekcije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimir Vuletić, ne krije odusevljenje: - Ovo je najveći trijumf ove talentovane i sjajne generacije Pravnog fakulteta koju imam čast da predvodim. Podsećam da je Pravni fakultet šampion Lige Univerziteta u Beogradu, da ovi momci čine okosnicu futsal reprezentacije Univerziteta u Beogradu, univerzitetskog šampiona Srbije i petoplasirane reprezentacije sa Evropskih univerzitetskih igara u Koimbri. U vremenu kada postoji evidentna kriza univerzitetskog sporta, ovo je dokaz da se predanim i požrtvovanim radom mogu dosegnuti neslućene visine. Želim ovom prilikom da se zahvalim Pravnom fakultetu, FK Partizan i Fudbalskom savezu Srbije, koji su presudno omogućili da ova izuzetna generacija dobije priliku da postane svetski univerzitetski šampion!

Šampioni sveta
Šampioni sveta foto: Espreso

Predsednik Sportskog društva Victoria Pravnog fakulteta i dugogodišnji kapiten, Nikola Ristanović ističe: - Veliki rad nosi velike rezultate, a mi smo pokazali koliko je zajedništvo i međusobno poverenje važna stvar u sportu. Mi uvek verujemo u sebe, gajimo pobednički mentalitet i gotovo da nema ekipe koja se u mentalnom pristupu utakmici može porediti sa nama. Pravni fakultet je dao Srbiji dva reprezentativca u futsalu, Nikolu Matijevića i Strahinju Petrova, a to očito govori sa kakvim entuzijazmom i željom mi branimo boje našeg fakulteta i naše države!

Osvajači zlatne medalje i velikog trofeja Svetskog InterUniverzitetskog šampionata su: Marko Badovinac, Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Filip Minić, Srđan Brkić, Dušan Majstorović sa Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Jovan Ristanović, Aleksandar Fric, Dušan Panić, Ognjen Radović, Strahinja Pajčin, Marko Lazić i Marko Milićević.

Selektor je profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, dr Vladimir Vuletić, a šef delegacije Matija Burić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.