SRBIJA GAZILA, PA SE BORILA ZA GOLI ŽIVOT: Pobeđeni su Crnogorci na Marakani, blizu smo B Lige nacija!
Srpski fudbaleri su pobedili Crnu Goru 2:1, Foto: Starsport©

Liga nacija, 5. kolo

SRBIJA GAZILA, PA SE BORILA ZA GOLI ŽIVOT: Pobeđeni su Crnogorci na Marakani, blizu smo B Lige nacija!

Sva dešavanja na stadionu "Rajko Mitić" ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 17:17h

Srbija je pobedila Crnu Goru u 5. kolu Lige nacija i izdvojila se na prvom mestu na tabli grupe 4 u C diviziji.

Dva takoreći različita lica naše reprezentacije smo videli u ovom meču.

Odlično odigrano prvo poluvreme, pogotovo u poslednjih 15 minuta kada smo postigli dva gola preko Mitrovića i Ljajića. U tom periodu je Mitrović promašio i penal, a imali smo i još nekoliko sjajnih šansi da postignemo golove i rešimo utakmicu.

I onda kako to često ume da bude sa našom reprezentacijom, prilično opuštanje u igri u drugih 45 minuta, što je umalo bilo kažnjeno.

Crnogorci su izašli u drugom poluvremenu na teren sa idejom i agresijom, bili su bolji i stvorili više kvalitetnih šansi za šta im je malo nedostajalo da budu nagrađeni makar remijem.

Aleksandar Mitrović promašuje penal
Aleksandar Mitrović promašuje penal foto: Reuters

Mugoša je postigao pogodak kojim je smanjio na 2:1, a u nekoliko navrata nas je spašavao i golman Rajković svojim fantastičnim intervencijama.

Ne bismo smeli da ne pomenemo da je "sokolovima" poništen i gol zbog ofsajda, mada se stiče utisak da u toj situaciji Mugoša nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Nikola Milenković u duelu sa Stefanom Mugošom
Nikola Milenković u duelu sa Stefanom Mugošom foto: Starsport©

Mladen Krstajić je opet mogao da vidi pad u igri naše reprezentacije, posebno u finišu, kada su reprezentativci Srbije počeli mnogo da greše, povukli se bespotrebno nazad i grčevito se branili uz pojedine momente panike u svom šesnaestercu.

I to su stvari na kojima će morati da se radi, kao i na razgovorom sa igračima koji izvode penale, jer zaista je nedopustivo da i Tadić ranije i Mitrović sada ovako promašuju olako najstrože kazne.

Na svu sreću nismo ovog puta bili kažnjeni, iako je moglo da nam se obije o glavu.

1 / 20 Foto: Starsport©

SRBIJA – CRNA GORA 2:1 (Ljajić 30, Mitrović 32 - Mugoša 67)

SRBIJA: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Matić, Maksimović, Gaćinović (od 65. Lukić), Tadić, Ljajić (od 91. Radonjić), Mitrović (od 83. Jović). CRNA GORA: Petković, Marušić, Kopitović, Simić, Vešović, Šćekić (od 46. Boljević), Kosović, Jovović, Ivanić, Janković (od 81. Đorđević), Mugoša.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na stadionu "Rajko Mitić" ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90+3. minut - Kraj utakmice! Uspeli smo da se odbranimo i dođemo do treće pobede u Ligi nacija.

85. minut - Gužva pred golom Srbije posle kornera, bilo je opasno ali smo otklonili opasnost!

84. minut - Kakav udarac Jovovića, ali sjajna odbrana Rajkovića koji nas sada spašava.

78. minut - Šansa za Srbiju, ali samo korner. Potom Tadić šutira iz daljine ali pored gola.

71. minut - Zamalo izjednačenje. Velika greška Veljkovića u dodavanju, lopta je stigla do Mugoše koji se stuštio kao golu Srbije, ali je na našu sreću šutirao pored gola.

70. minut - GOOOL! Crnogorci kažnjavaju opuštenost igrača Srbije. Kosović prosleđuje loptu Mugoši koji sjajnim udarcem trese mrežu Rajkovića i smanjuje na 2:1.

65. minut - Sjajan udarac Mirka Ivanića koji je uspeo uz dosta muke da ukroti Predrag Rajković. Pre toga je Srbija imala dva odlična kontranapada, ali je nedostajao završni pas.

59. minut - Postižu Crnogorci gol, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i poništen je pogodak Stefana Mugoše koji nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

48. minut - Pokušao je Kolarov iz slobodnog udarca, ali lopta prolazi pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! U reprezentaciji Crne Gore je izvršena izmena, pošto je Šćekić svoje mesto ustupio Boljeviću.

45. minut - Ijaooo kakva šansa za Mitrovića! Petković je uspeo da odbrani već viđeni gol.

44. minut - Umalo novi gol za Srbiju. Odlično izvedena akcija koju je završio Maksimović, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

38. minut - Auuuuu, Mitroviću! Sramotno izveden penal najboljeg strelca Srbije. Previše nonšalantno je rešio da izvede jedanaesterac, hteo je da panjenkom savlada Petkovića, ali je šutirao preko gola.

37. minut - Penal za Srbiju! Čista situacija, Matić je sapleten u šesnaestercu Crne Gore i sudija Undijano Maljenko je pokazao na "belu tačku".

37. minut - Gde je sada crveni karton za Marka Simića koji je namerno pesnicom u glavu udario Aleksandra Mitrovića tokom guranja kod kornera. Sudija Maljenko je samo opomenuo kapitena Crne Gore.

Marko Simić udara Mitrovića
Marko Simić udara Mitrovića foto: Printscreen/Sportklub

37. minut - Umalo novi pogodak za Srbiju! Crnogorska odbrana ne zna gde je. Mitrović je sjajno spustio loptu Gaćinoviću, ali je ovaj previše čekao i odbranio je Petković.

32. minut - GOOOL! Kakav blickrig Srbije! Iskoristilo smo to što se gosti nisu još opasuljili od gola Ljajića i odmah smo napali, a naš najbolji strelac je zatresao mrežu. Vrhunska reakcija Mitrovića prilikom centaršuta, samo je postavio kopačku i lopta je uletela pod prečku, iznad glave Petkovića.

30. minut - GOOOL! Srbija vodi 1:0! Adem Ljajić je krunisao pogotkom sjajno izvedeni kontranapad naše reprezentacije. Iz prvog šuta u okvir gola stiglo smo do vođstva.

19. minut - Prvu ozbiljnu priliku su imali Crnogorci na ovom susretu, iako naša reprezentacija ima inicijativu. Dobro izvedena kontra, a u dobroj prilici se našao Stefan Mugoša koji je šutirao iz kaznenog prostora, ali odlična intervencija Rajkovića.

1 / 6 Foto: Starsport©

15.00 - Počela je utakmica, Srbija igra u crvenim dresovima, a Crna Gora u gostujućoj beloj garnituri.

14.45 - Navijači Srbije i Crne Gore su na stadionu, a igrači su na zagrevanju.

1 / 9 Foto: Espreso
1 / 3 Foto: Espreso

14.08 - Poznati su i sastavi za koje su se opredilila dva selektora.

SRBIJA: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Matić, Maksimović, Gaćinović, Tadić, Ljajić, Mitrović.

CRNA GORA: Petković, Marušić, Kopitović, Simić, Vešović, Šćekić, Kosović, Jovović, Ivanić, Janković, Mugoša.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.