ON JE NEOBAVEŠTEN: Infantino ne zna zašto je suspendovan glavni istražitelj za korupciju
Đani Infantino, Foto: Reuter/Arnd Wiegman

PRAVI SE BLESAV

ON JE NEOBAVEŠTEN: Infantino ne zna zašto je suspendovan glavni istražitelj za korupciju

Čak su i lični prijatelji

Objavljeno:

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je da ne zna zbog čega je glavni istražitelj te organizacije za korupciju suspendovan.

Istražitelj Olivije Torman takođe predaje pravo na švajcarskom univerzitetu, gde je predsednik Svetske fudbalske organizacije studirao, a njih dvojica su čak i lični prijatelji. Predsednik FIFA je rekao da nije imao kontakt sa Tormanom i da ne zašto je došlo do suspenzije od strane švajcarskog državnog tužioca. Takođe je naveo da ne misli da će suspenzija ugroziti istragu fudbalskih zvaničnika pod krivičnim sankcijama, uključujući bivšeg predsednika FIFA Sepa Blatera koji negira optužnicu za pranje novca.

Istražitelja Tormana je nedavno suspendovalo tužilaštvo, uz obrazloženje da "mora da pojasni situaciju". Suspenzija je došla dan nakon što su švajcarske dnevne novine "Tages-Ancajger" objavile članak o sukobu interesa između Infantina i još jednog švajcarskog regionalnog tužioca koji su prijatelji iz detinjstva.

Istraga je počela pre četiri godine kada je FIFA podnela krivičnu prijavu za sumnju na pranje novca prilikom razmatranja kandidatura za Mundijale 2018. i 2022. godine. Sedam fudbalskih zvaničnika, uključujući i dva potpredsednika Svetske fudbalske organizacije, uhapšeni su u maju 2015. godine u ranim jutarnjim satima prilikom jedne racije u ciriškom hotelu s pet zvezdica. Švajcarski zvaničnici kasnije su pokrenuli krivični postupak protiv Blatera zbog sumnje na loše upravljanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.