NEMANJA MATIĆ ODBRUSIO ENGLEZIMA KOJI GA RAZAPINJU: Ja sam tako vaspitan! Volim Srbiju!
Foto: Beta / Dragan Gojić

Neće da zaboravi odakle je

NEMANJA MATIĆ ODBRUSIO ENGLEZIMA KOJI GA RAZAPINJU: Ja sam tako vaspitan! Volim Srbiju!

Srpski reprezentativac želi da deca uče od njega da je uspeo, ali nikada nije zaboravio odakle je

Objavljeno:

Na udaru engleskih medija je Nemanja Matić poslednjih nedelja, a najveću pažnju je izazvao odbijanjem da nosi cvet maka na dresu, koji se na Ostrvu nosi u čast sećanja na žrtve britanske vojske u Prvom svetskom ratu.

Međutim, kako su Britanci ove godine proširili to značenje i na sve britanske vojnike poginule u prethodnom veku, pa i na one stradale u NATO akcijama, srpski as je to odbio, jer ne želi da nosi simbol stradanja ljudi koji su bombardovali njegovu rodnu zemlju i ubijali civile i decu.

- Poštujem sve žrtve, ali ne mogu da nosim to obeležje u spomen onih koji su bombardovali moju zemlju 1999. godine i ubijali decu - jasno je poručio Matić i objasnio svoj stav.

Međutim, to nije bilo dovoljno engleskim medijima koji su nastavili da vode neku vrstu kampanje protiv njega, pa ga sada potkopavaju tvrdnjama da se svlačionica okrenula protiv njega i da su saigrači ljuti jer igra loše, a ima garantovano mesto u startnoj postavi kod Murinja.

U razgovoru za "Novosti", srpski reprezentativac je odlučio da odgovori i na takve tvrdnje.

- Nemam problema ni sa kim u klubu i ne bih komentarisao novinske napise. A neka je to njihovim tvorcima na čast - rekao je Matić.

Nemanja Matić o tome da engleski mediji vode negativnu kampanju protiv njega
Nemanja Matić o tome da engleski mediji vode negativnu kampanju protiv njega foto: Reuters

On se potom osvrnuo i na svoju ljubav prema otadžbini, srpskom narodu, a sve to u sklopu priče oko odbijanja da nosi cvet maka.

- Generalno, to je odnos prema našim ljudima, prema Srbiji, koju volim. Tako sam vaspitan, volim moju zemlju koja ima mnogo više kvaliteta nego što pokazujemo. Smatram da sam učio na pravim vrednostima i želim da deca u meni vide nekog ko je uspeo u svom poslu, ali zna odakle je. Ugledao sam se na naše uspešne ljude, recimo samo na najboljeg tenisera svih vremena Novak Đoković - rekao je Matić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.