L'EKIP: UEFA izbacuje PSŽ iz Lige šampiona?!
Park prinčeva, Foto: Espreso.co.rs

pod vinjetom "ekskluzivno"

L'EKIP: UEFA izbacuje PSŽ iz Lige šampiona?!

Da li će Evropska kuća fudbala kazniti skupocene Parižane?

Objavljeno:

Francuski list "Ekip" prenosi kako je UEFA zapretila Pari Sen Žermenu mogućim izbacivanjem iz Lige šampiona zbog kršenja pravila o fer-pleju.

"Lekip " ističe kako je "balansiranje računa za PSŽ jednako teško kao osvajanje Lige šampiona" i dodaje da Finansijsko kontrolno telo UEFA još od 3. jula radi na slučaju.

Pored toga, "Lekip" piše kako su spoonzorski ugovori sa kompanijama iz Katara devalvirali, tačnije u knjigama Parižana su prikazani nerealnim, tako da je njihova stvarna vrednost 87 a ne 138 miliona evra.

Kao primer se navodi ugovor sa kompanijom QTA, koja je glavni sponzor kluba. Prema procenama Kontrolnog tela stvarna vrednost ugovora je 58, a ne 100 miliona evra kako se navodi u finansijskim knjigama prvaka Francuske. Kada se sve sabere, dolazi se do realnog stanja da bi Pari Sen Žermen trebalo da bude u godišnjem deficitu od 84 miliona evra, što je daleko iznad dozvoljene granice od 30 miliona propisane od strane UEFA prilikom donošenja zakona o finansijskom fer-pleju. Iz tog razloga nameće se zaključak da bi Evropska kuća fudbala mogla da posegne za novim sankcijama, poput zabranama dovođenja igrača, zadržavanja prihoda ostvarenih u Ligi šampiona ili čak izbacivanjem ekipe iz takmičenja, zbog ponavljanja prekršaja. Finansijsko kontrolno telo UEFA nije pod lupu stavili smo prikazivanje sponzorskih ugovora, već i transfere dve zvezde tima, Nejmara i Kilijana Mbapea. "Ekip" tvrdi kako je samo da bi se balansirali računi zbog njihovih visokih plata bilo potrebno naći 150 miliona evra u godišnjim prihodima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.