Šalovi Dinama iz Zagreba na grobovima legendi Partizana u Beogradu!
Grob Stjepana Bobeka u Beogradu, Foto: GNK Dinamo

Divan gest Zagrepčana

Šalovi Dinama iz Zagreba na grobovima legendi Partizana u Beogradu!

Delegacija "modrih" je krenula na svojevrsno hodočašće u čast legendi kluba

Objavljeno:

Klubovi uvek moraju da pamte svoje legende, iako su možda najslavnije dane i vrhunce karijera doživeli na nekim drugim mestima! Upravo to je pokazao Dinamo iz Zagreba.

Delegacija zagrebačkog kluba koja je bila u poseti srpskoj prestonici izdvojila je vreme da obiđe grobove legendarnih fudbalera koji se nalaze u Beogradu, a koji su deo svoje karijere proveli noseći modri dres.

Tako su obišli grobove Stjepana Štefa Bobeka, Florijana Conje Matekala, Zorana Čave Dimitrijevića, Zlatka Čika Čajkovskog, Franja Šoštarića, Bruna Belina i na svaki od njih položili venac, upalili sveće i ostavili navijački šal.

1 / 4 Foto: GNK Dinamo

I dok će neki smatrati provokacijom ili uvredom ovakav postupak usled svih tih zatrovanih i zategnutih odnosa dva naroda, to nikako ne bi smeli da učine, jer je ovo pre svega jedan sjajan sportski i ljudski gest.

Članovi delegacije "modrih" koji su uradili ovo su istakli da čak nisu imali nikakvih problema zbog toga i da je njihov gest naišao na odobravanje onih koji su videli šta rade.

- Zvuči opasno, ali nismo imali baš nikakvih problema. Naprotiv, ljudima koji rade na groblju smo ostavili pune ruke posla. Došli smo s listom imena čije smo grobove želeli da posetimo, a oni su nam strpljivo izašli u susret i nabavili lokacije svih mesta. Pomalo je čudan osećaj bio koračati s Dinamovim šalom okolo, ali nekoliko znatiželjnika koje smo sreli saglasili su se kako je ono što činimo lep gest - rekao je Alen Lesičmki, portparol kluba sa Maksimira, koji je u Beogradu boravio zajedno sa još jednim operativcem, Miroslavom Tomaševićem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.