LEGENDARNI SUDIJA IMA REČ: Mitrović je bio u ofsajdu, ali gol Salaha je neregularan!
Aleksandar Mitrović, Foto: EPA

šta vi mislite?

LEGENDARNI SUDIJA IMA REČ: Mitrović je bio u ofsajdu, ali gol Salaha je neregularan!

Njegovo rame je bilo iza poslednjeg igrača odbrane, tako da je linijski sudija doneo pravilnu odluku - smatra Klatenburg.

Objavljeno:

Poznati engleski arbitar Mark Klatenburg prokomentarisao je sporan detalj iz 41. minuta utakmice izmešu Liverpula i Fulama, kada je Mitroviću poništen gol, a samo petnaestak sekudni kasnije Mo Salah je postigao gol za vođstvo.

Prema rečima Klatenburga, koji trenutno radi kao šef sudisjke organizacije Saudijske Arabije, gol srpskog reprezentativca je opravdano poništen.

- Deo tela kojim se može postići gol dovoljno je da bude u nedozvoljenoj poziciji, kao što je slučaj sa Mitrovićem, koji je minimalno bio u ofsajdu. Njegovo rame je bilo iza poslednjeg igrača odbrane, tako da je linijski sudija doneo pravilnu odluku - smatra Klatenburg.

Prema njegovom mišljenju gol Salaha koji je usledio bio je neregularan.

- Golman Liverpula Alison je izveo prekid, ali lopta nije mirovala, već je bila u pokretu, što je nedozvoljeno. Tirni je morao da zaustavi akciju, vrati loptu na mesto prekida. Umesto toga, dozvolio je da Liverpul nastavi akciju i time je Fulam kažnjen - nastavio je Englez i dodao:

- Takođe, Mitrović je posle svog šuta počeo sa slavljem. U situacijama kada je mali ofsajd, a tim slavi gol, sudija obično treba da odloži nastavak meča pre nego što se uveri da su svi igrači spremni za nastavak, što Tirni nije uradio i Liverpul je to iskoristio - zaključio je Klatenburg.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.