RONALDO I MANDŽUKIĆ SRUŠILI MILAN: Iguain nije uspeo da se osveti! Poraz Intera, remi Lacija, ubedljiva Roma!
Veliko slavlje u Bergamu, Foto: Reuter

serija a, 12. kolo

RONALDO I MANDŽUKIĆ SRUŠILI MILAN: Iguain nije uspeo da se osveti! Poraz Intera, remi Lacija, ubedljiva Roma!

Pobeda Empolija nad Udinezeom

Objavljeno:

Fudbaleri Juventusa savladali su večeras ekipu Milana na ,,San Siru” rezultatom 2:0 u derbi utakmici 12. kola italijanske Serije A.

Milan je pokušavao na sve načine da dođe do povoljnog rezultata protiv velikog rivala i aktuelnog šampiona Italije, ali to im nije pošlo za nogom.

Gosti iz Torina su odlično otvorili meč pošto su već nakon osam minuta igre vodili sa 1:0 pogotkom Marija Mandžukića. Hrvatski napadač je odlično skočio u šesnaestercu Milana posle centaršuta Aleksa Sandra sa levog boka i matirao Đanluiđija Donarumu.

Suso je uputio centaršut ka Gonzalu Iguainu, a nespretno je reagovao defanzivac Juventusa Medhi Benatija, te je odigrao rukom u svom kaznenom prostoru. Sudija Paolo Silvio Macoleni isprva nije dosudio jedanaesterac, ali je nakon konsultacije sa VAR tehnologijom pokazao na belu tačku.

Gonzalo Iguain
Gonzalo Iguain foto: AP

Odgovornost je preuzeo Gonzalo Iguain, a njegove namere sprečio je Vojček Ščensni sjajnom odbranom u 41. minutu i tako se rezultat nije menjao

U 81. minutu Kristijano Ronaldo se našao na pravom mestu u pravo vreme i posle odbijenog šuta od strane Donarume, natrčao na loptu i postavio konačan rezultat.

Posle sedam vezanih pobeda u Seriji A ekipa Intera je doživela veoma bolan poraz u 12. kolu pošto je poražena od Atalante sa 4:1 (1:0).

Poveli su gosti već u 9. mintu Hatebur se našao na prvom mestu i iz neposredne blizine savladao je Handanovića. Početak drugog poluvremene adoneo je izjednačenje Interu, zbog igranja rukom sudija je pokzao na belu tačku, a Mauro Ikardi je rutinski realizovao jedanaesterac za sedmi gol ove sezone u Seriji A.

Usledio je udar ekipe iz bergama - prvo je Manćini vratio prednost, odličnim udarcem glavom, da bi pred kraj mela Albanac Dijamisti je potvrdio trijumf, da bi Papu Gomez u 92. minutu sjajno pogodio za konačnih 4:1.

Roma je posle dva vezana remija uspelda da dođe do pobede. Vučica je ubedljivo savladala Sampdoriju rezultatom 4:1. Od početka je bilo jasno da će bodovi ostati u Rimu, Žezus je pred kraj prvog poluvmemena doneo prednost domaćinu, da bi u drugom ekipa iz Đenove osetila bes Rome. Prvo je Šik iskoristio prepoznatljivo dodavanje Aleksandara Kolarova, a u nastavku je El Šaravi potvrdio trijumf Rimljana, a posebno lep gol je za 3:0, pravo majstorstvo.

Serija A, 12. kolo:

Atalanta – Inter 4:1 (1:0) Hateboer 9, Mansini 62, Đimsiti 88, Gomes 90+4 – Ikardi 47p

Empoli – Udineze 2:1 (1:0) Zajc 41, Kaputo 51 - Puseto 81

Kjevo – Bolonja 2:2 (2:1) Međorini 20, Obi 45 - Santander 5, Orsolini 56

Roma – Sampdorija 3:1 (1:0) Žesus 19, Šik 59, El Šaravi 72, 90+1 - Defrel 89

Sasuolo – Lacio 1:1 (1:1) Ferari 15 - Parolo 8

Milan – Juventus 0:2 (0:1) Mandžukić 8, Ronaldo 81 Subota: Torino – Parma 1:2 (1:2) Baseli 37 – Žervinjo 9, Ingleze 25

SPAL – Kaljari 2:2 (1:0) Petanja 4, Antenući 71 - Pavoleti 73, Joanica 76

Đenoa – Napoli 1:2 (1:0) Kuame 20 - Ruiz 62, Biraski 86ag Petak: Frozinone – Fiorentina 1:1 (0:0)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.