Siti prodrmao stolicu Murinja, Arsenal se pretplatio na remi! Liverpul zakucao Jokana za dno, Čelsiju samo bod!
David Silva, Foto: EPA

12. KOLO premijer lige

Siti prodrmao stolicu Murinja, Arsenal se pretplatio na remi! Liverpul zakucao Jokana za dno, Čelsiju samo bod!

Odlična fudbalska predstava na Enfildu

Objavljeno: 21:22h

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Mančester junajted sa 2:1 u derbiju 12. kola engleske Premijer lige.

Derbi 12. kola nije doneo mnogo uzbuđenja, ali viđena su četiri gola i u većem delu meča dominacija aktuelnog šampiona Engleske, koji je pitanje pobednika praktično rešio u uvodnim minutima prvog i drugog poluvremena.

Siti je poveo u 11. minutu kada je Rahim Sterling sa leve strane na drugoj stativi proigrao Bernarda Silvu, a ovaj je odigrao povratnu loptu do Davida Silve koji je imao lak zadatak da savlada Davida de Heu.

Napadali su "građani" i u nastavku prvog dela meča, ali nisu uspeli da udvostruče prednost, da bi se situacija u 48. minutu promenila, a da tada je Serhio Aguero iskoristio proigravanje Rijada Mareza i lako savladao De Heu.

Ekipa Žozea Morinja uspela je da smanji zaostatak u 58. minutu iz jedanaesterca, a pogodak je postigao Antoan Marsijal, da bi konačan rezultat postavio Ilkaj Gundogan u 86.

Siti je prvi na tabeli Premijer lige sa 32 boda, dva više od Liverpula, dok je Junajted osmi sa 20.

Arsenal se na svom stadionu namučio protiv Vulverhemptona, te na kraju upisao treći uzastopni remi, odigravši 1:1.

Vulvsi su poveli preko Ivana Kavaleira u 13. minutu, da bi konačan rezultat postavio Henrih Mhitarjan u 86.

Arsenal je peti sa 24 boda, dok je Vulverhempton 11. sa 16

Nakon neočekivanog poraza od Crvene zvezde u Ligi šampiona fudbaleri Liverpula su uspeli da se oporave i savladaju ekipu Fulama u 12. kolu Premijer lige rezultatom 2:0.

Odlična igra oba tima viđena je u prvih 45. minuta igre, domaći Liverpul je dominirao, ali svoje šanse imao je klub Slaviše Jokanovića. Najbolju šansu imao je Rajan Sesenjon: supretalentovani iskoristio je loše postavljenu odbranu Liverpula i izašao sam na Alisona, ali je brazilski golman sjajno reagovao.

Detalj oko koga će se mnogo pričati na Ostrvu dogodio se u 40. minutu, Aleksandar Mitrović je u svom maniru iskoristio centaršut saigrača i glavom matirao Alisona, ali je linijski sudija pokazao ofsajd, deluje da je pogrešio.

Usledio je furiozan odgovor Liverpula: Alison je izveo prekid, dodao je loptu nakon signaliziranog ofsajda do Arnolda, koji je uposlio Salaha, a neverovatni Egipćanin je u svom maniru realizovao tropoteznu kontru Redsa za vođstvo.

Konačan rezultat postavio je Đedran Šaćiriju u 53. minutu, sjajno je Robertson asistirao, a omaleni fudbaler rodom iz Gnjilana, majstorski je sporveo loptu u mrežu za devetu pobedu Liverpula u Premijer ligi.

Sa druge strane Jokanović i Fulam su i dalje prikovani za dno tabele tako sledi turbulentan period za srpskog stručnjaka u narednom periodu.

Čelsi i Everton su u London odigrali bez golova. Prvo poluvreme je obeležio veoma loš fudbal, dok je u nastavku viđeno nešto više uzbuđenja. Ipak, pogodaka nije bilo i ovim remijem ekipa Marucija Sarija je ispustila bodove tako da sada imaju dva manje u odnosu na Liverpul.

Premijer liga, 12. kolo:

Subota:

Kardif - Brajton 2:1 (Paterson 28', Bamba 90' – Dank 6')

Hadersfild - Vest Hem 1:1 (Pričard 6' - Anderson 74')

Lester - Barnli 0:0

Njukasl - Bornmut 2:1 (Rondon 7', 40' - Lerma 45'+6)

Sautempton - Votford 1:1 (Gabijadini 20' - Holebas 82')

Kristal Palas - Totenhem

Nedelja:

Liverpul - Fulam (Salah 41', Šaćiri 53')

Čelsi - Everton 0:0

Mančester Siti – Mančester Junajted 3:1 (1:0) (D. Silva 12’, Aguero 48’, Gundogan 86’ – Marsijal 58'(p)

Arsenal – Vulverhempton 1:1 (0:1) (Mkitarjan 87’ – Kavaljero 13’)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.