UMRO AMIGO: Hrvatska se oprašta od svog omiljenog sportskog novinara, preminuo čim je Dinamo prezimio u Evropi!
Smrt fudbalskog radnika, Foto: AP

BILO MU JE 87

UMRO AMIGO: Hrvatska se oprašta od svog omiljenog sportskog novinara, preminuo čim je Dinamo prezimio u Evropi!

Napisao je mnogo knjiga, pratio je razna Svetska i Evropska prvenstva

Objavljeno: 20:33h

Doajen i jedan od najvećih romantika jugoslovenskog, a posle hrvatskog sportskog novinarstva Zvonimir Magdić - Amigo preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 88. godini.

Zvonimir Magdić rođen je 1930. godine u Zagrebu, a po struci je bio diplomirani pravnik. Sportskim novinarstvom počeo je da se bavi 1964. godine, a profesionalno je u Sportskim novostima radio od 1971. do odlaska u penziju 1993. godine. Izveštavao je s nekoliko Evropskih i Svetskih prvenstava, a bio je i jedan od najpoznatijih hroničara jugoslovenskog, zagrebačkog i hrvatskog fudbala.

Magdić je umro na dan kada je Dinamo posle 49 godina izborio prvo evropsko proleće i na dan kada je u prostorijama fudbalskog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena njegova knjiga pod naslovom Ico Hitrec - hrvatski fudbaler svih vremena u kojoj Magdić donosi priču o ponajboljem hrvatskom igraču pre Drugog svetskog rata.

Amigo je bio i autor niza drugih knjiga s fudbalskom tematikom među kojima su: 11 veličanstvenih, Legende zagrebačkog nogometa, Maradona - Mali zeleni, Neponovljivi Dražan Jerković, Bljeskovi i oluje hrvatskog sporta, Tako je živio i igrao Bernard Vukas - Bajdo, Vatreni : 60 utakmica Hrvatske : 1940. - 1997., te u koautorstvu s Mladenom Barišom Vatrometina: priča o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji (i još ponešto)

Datum poslednjeg ispraćaja Zvonimira Magdića Amiga biće naknadno objavljen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.