PRONAŠLI SMO ČOVEKA KOJI SE SPRDAO SA JIRGENOM KLOPOM: Njegova poruka nas je ODUVALA S NOGU!
Aerodrom Nikola Tesla, Foto: Espreso.co.rs, Printscreen/Twitter

espreso istražuje

PRONAŠLI SMO ČOVEKA KOJI SE SPRDAO SA JIRGENOM KLOPOM: Njegova poruka nas je ODUVALA S NOGU!

Stara izreka glasi "U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi", a to je glavna boljka našeg naroda

Objavljeno: 06:51h

Fudbaleri Liverpula nisu se lepo proveli na stadionu "Rajko Mitić" pošto su u okviru 4. kola Lige šampiona poraženi od Crvene zvezde sa iznenađujućih 2:0.

Strateg tima sa Enfilda, Jirgen Klop je veče pre utakmice propisno zabavio srpske novinare svojim izjavama, smislom za humor i tome koliko ustvari dobro poznaje srpski narod i srpske običaje.

Ali, uvek se nađe neko ko ne ume da proceni kada treba da se ponaša kao gospodin, a pogotovo takvo ponašanje nije primereno radniku objekta kakav je aerodrom. Upravo, imamo takav primer, da carinik beogradskog aerodroma pri odlasku ekspedicije Liverpula ispraća Jirgena Klopa rečima "Ala pr*a Zvezda" i time postao hit na društvenim mrežama.

Dobro, isprva jeste smešno i možda zanimljivo, ali sa druge strane kakvu sliku u svet šalje dotični carinik?

Da li bi se on naljutio da mu francuski kolega na ispraćaju sa pariskog aerodroma kaže to isto na francuskom jeziku, a da ga on pritom ne razume?

Da li bi se uvredio da ga sa aerodroma u Liverpulu neki lokalni radnik grli cereći mu se u facu i usput mu govori takve gluposti?

Možda i ne bi, verovatno se ni Klop nije naljutio kada je pogledao snimak, a sigurno jeste. Taj isti Klop je bez problema stavio "Natalijinu ramondu" na svoj rever u meču sa Crvenom zvezdom, taj isti Klop je godinama veliki prijatelj sa Željkom Buvačom koji je takođe Srbin, taj isti Klop je "vukao" Nevena Subotića od Majnca do Dortmunda i taj isti Klop je na samoj konferenciji pred meč govorio koliko srpskih prijatelja ima... Ali, dobro.

Jirgen Klop na meču sa Crvenom zvezdom
Jirgen Klop na meču sa Crvenom zvezdom foto: AP

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren je gle čuda sa istog govornog područja i aktivan je na društvenim mrežama pa mu skoro sigurno nije promakla i ova sramota srpskog carinika.

Stara izreka glasi "U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi", a to je glavna boljka našeg naroda.

Kada god neki tim ili reprezentacija napravi neki veliki uspeh uvek se nađe neki "pametnjaković" koji krene da se ruga poraženom taboru. Zbog čega? Zbog lajkova? Zbog višeg statusa u društvu? Zbog medijskog eksponiranja?

Navijači Srbije na Trgu Nikole Pašića
Navijači Srbije na Trgu Nikole Pašića foto: Espreso

Uostalom, to nije ni bitno jer se to sigurno neće iskoreniti jer je to činječično stanje našeg naroda i to je tako...

Novinari naše redakcije zaputili su se put Aerodroma Nikola Tesla kako bi pronašli tog carinika i porazgovarali sa njim o "slučaju Klop". Nije bilo teško saznati da je u pitanju carinik, saznali smo i gde radi i našli prvog sagovornika koji je bio raspoložen na priču.

Aerodrom Nikola Tesla
Aerodrom Nikola Tesla foto: Espreso.co.rs

Radnica u kantini koja nije htela da se predstavlja oduševljeno je dotrčala kada smo je upitali da li može da nam pomogne da pronađemo našu metu i koleginici rekla da je zameni na trenutak.

- Jao, čula sam za njega, videla sam i snimak. On često ovde jede, dolazi stalno, nego haj'te vi sa mnom da ja probam da ga dovedem.

Krenuli smo za njom i sačekali je ispred pasoške kontrole, gde se ona sa snuždenim licem vratila i obratila nam se sledećim rečima.

- Izvinite, on je tamo i poručio vam je da se odete. Ja više ništa ne bih smela da vam kažem, razumite me, ne bih da ostanem bez posla.

Tu se naš razgovor sa prvim sagovornikom završio, pa smo odlučili da još malo "špijuniramo" po ovom objektu.

Aerodrom Nikola Tesla
Aerodrom Nikola Tesla foto: Espreso.co.rs

Radnik u kafiću takođe nije znao (ili takođe zbog posla nije smeo) da nam odgovori na naša pitanja, ali utisak je da većina ljudi poznaje tog čoveka i upoznata je sa situacijom.

Sledeći zaposleni na koga smo naleteli bio je direktniji sa rečima:

- Čuo sam sve, gledao sam snimak i priča se da je pred otkazom. Ne znam kako da vam pomognem, probajte da ga sačekate pa ako izađe, izađe...

To i uradismo, ali bez uspeha. Njegov kolega je videvši nas i posumnjavši na nešto stajao ispred vrata dobrih 45 minuta ne skidavši pogled sa nas prateći svaki naš korak.

Carinik na Aerodromu Nikola Tesla
Carinik na Aerodromu Nikola Tesla foto: Espreso.co.rs

Carinik koji je nama bio potreban je verovatno u "karantinu" i nije dostupan ni za kakve izjave. Zaključak ove priče je da je osramotio beogradski aerodrom i srpski narod i da zaposleni pomenutog aerodroma ne žele da ga novim izjavama ili nečem sličnom još više ukalja.

Aerodrom Nikola Tesla
Aerodrom Nikola Tesla foto: Beogradski aerodrom

Jirgen Klop bi verovatno prihvatio njegovo izvinjenje, ali problem je u tome što će se i pored tog izvinjenja naša boljka nastaviti...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.