ZVEZDA JE ONO ŠTO SVETSKI FUDBAL NE SME DA IZGUBI: Kada Ameri ovako pišu o Srbima, onda vam je sve jasno!
FK Crvena zvezda, Foto: Reuters

ESPN JASAN

ZVEZDA JE ONO ŠTO SVETSKI FUDBAL NE SME DA IZGUBI: Kada Ameri ovako pišu o Srbima, onda vam je sve jasno!

- Možda bi klupski čelnici i vlasnici kapitala koji žele da kreiraju zatvoreni krug unutar elite, trebalo da pogledaju pobedu Zvezde nad Liverpulom i to sa maksimalno pojačanim tonom - piše renomirani portal

Objavljeno:

Pobeda Crvene zvezde nad Liverpulom od 2:0 nikako da prestane da odjekuje svetskim medijima, a sve vam je jasno kada je i jedan ESPN imao šta da kaže o tom podvigu.

I to u neverovatno pohvalnom tonu za srpski klub, a uz kritike na račun moćnika koji žele da ukinu Ligu šampiona, a uvedu evropsku Superligu.

- Crvena zvezda nije ostvarila važniju pobedu još od one u finalu Kupa Šampiona 1991. Trenutak teško da je mogao biti bolji. U nedelji kada se pojavila vest da evropski giganti planiraju osnivanje kontinentalne Superlige, šampion Srbije servirao je verodostojnu demonstraciju svega onoga što fudbal ne sme da izgubi - piše ESPN i nastavlja:

- Možda bi klupski čelnici i vlasnici kapitala koji žele da kreiraju zatvoreni krug unutar elite, trebalo da pogledaju pobedu Zvezde nad Liverpulom, i to sa maksimalno pojačanim tonom. To je poslalo vitalnu, krajnje urgentnu poruku - da se za dušu fudbala vredi boriti. Pre početka meča, navijači su bodrili svoj tim, koji je pre tačno 45 godina pobedio na Enfildu. U to vreme, nadmetanje sa najboljim timovima Evrope za Zvezdu je bila uobičajena stvar. Taj san ne bi više bio ostvariv ako bi klubovi iz Engleske, Španije, Italije, Nemačke i Francuske odlučili da igraju samo među sobom - piše renomirani američki medij.

Šta kažete na ove reči?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.