NISAM SUJETAN! PREŠAO SAM PREKO SVEGA! Krstajić opet o Luki i Matiji, a zbog dvojice reprezentativaca je zabrinut!
Mladen Krstajić nije otpisao Milivojevića i Nastasića, Foto: AP

Možda u martu

NISAM SUJETAN! PREŠAO SAM PREKO SVEGA! Krstajić opet o Luki i Matiji, a zbog dvojice reprezentativaca je zabrinut!

Kako kaže, njih dvojica ako budu izrazili želju da se vrate, biće pozvani

Objavljeno:

Selektor Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača na koje računa za utakmice protiv Crne Gore i Litvanije u poslednjim mečevima grupne faze Lige nacija.

Strateg "Orlova" je pozvao u nacionalni tim 26 fudbalera, ali ni ovog puta se među njima nisu našli Matija Nastasić (koji je rekao da neće igrati za reprezentaciju dok je Krstajić selektor), kao ni Luka Milivojević (koji je javno kritikovao i selektora i stručni štab i taktiku).

Krstajić je opet i na ovom nastupu pred novinarima poručio da nije zlopamtilo i da nema problem da ih pozove u selekciju, ali da prethodno oni moraju da izraze želju da igraju.

Matija Nastasić i Luka Milivojević
Matija Nastasić i Luka Milivojević foto: Dado Đilas

- Žao mi zbog izjava Nastasića da ne želi da igra za Srbiju jer je dobar momak i igrač. To je njegov stav i bez obzira na izjave, na skeneru je i kad bude opet hteo da igra biće pozvan. Do tada je suludo pričati više o tome - rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Sa Lukom Milivojevićem je nešto drugačija situacija, jer on nije decidno rekao da neće igrati dok je Krstajić selektor, ali je nedavno opet ponovio da ne bi hteo da sarađuje sa njim i ljudima oko njega.

- Posle prve izjave, gde sam lično prešao preko svega, pošto nisam sujetan, iznenadila me je nova izjava. Srbija mora da bude iznad svega. Nisam zlopamtilo, ali držim se onog što radim i svog stava. Ipak, i pored druge izjave, kad se završi sve kako treba na kraju Lige nacija, opet nemam problem da u martu bude interesantan za reprezentaciju. Nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena - jasan je Krstajić.

Sam selektor ne zna još da li je lakše kvalifikovati se na EURO 2020 kroz Ligu nacija ili kroz kvalifikacije.

- Glavni cilj je Evropsko prvenstvo, postoje dva modela. Pri kraju smo prvog dela Lige nacije, imamo veliku šansu da budemo prvi i sve je u našim rukama. Sami odlučujemo o sudbini i treba da budemo fokusirani kako bismo docekali mart sa dve opcije.

- Na to mogu da odgovorim kad dođemo u tu situaciju. Znamo ko je sa nama u C ligi, neće biti lako, treba sačekati žreb kvalifikacija i ko će biti sa nama u grupi u borbi za EP. Vrata su nam otvorena sa obe strane - dodao je Krstajić.

Mladena Krstajića brine slaba minutaža Radonjića i Lukića
Mladena Krstajića brine slaba minutaža Radonjića i Lukića foto: Dado Đilas

U ekipu su se vratili Luka Jović i posle dve godine Ljubomir Fejsa.

- Pozvali smo 26 igrača jer Rodic ima kartone, a imamo još šest njih koji su opterećeni opasnosti da ne nastupe protiv Litvanije iz istog razloga. Jović je zaslužio poziv dobrim igrama, a ranije nije bio zbog obaveza u mladoj selekciji. Tu je Fejsa, ima ljudske i igračke kvalitete i naša je sveža krv u ovom periodu - objasnio je Krstajić svoj rezon prilikom sastavljanja ekipe.

Dodao je još i da je zabrinut za dvojicu mladih igrača, Nemanju Radonjića i Saše Lukića, jer nemaju preveliku minutažu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.