DAVOR ŠUKER NAVIJA ZA ZVEZDU: Pa šta ako je primila 10 golova, i Dinamo je primao po 15! Nemojte pucati u igrače!
Davor Šuker podržava Zvezdu u Ligi šampiona, Foto: Zorana Jevtić

Podržava ih

DAVOR ŠUKER NAVIJA ZA ZVEZDU: Pa šta ako je primila 10 golova, i Dinamo je primao po 15! Nemojte pucati u igrače!

Čuveni bivši fudbaler, a danas prvi čovek hrvatskog fudbala govorio je o Srbiji i srpskim klubovima

Objavljeno: 09:32h

Legendarni bivši hrvatski reprezentativac, a sada predsednik Fudbalskog saveza te zemlje, Davor Šuker, navija za Crvenu zvezdu u Ligi šampiona, a podržava i srpsku reprezentaciju kada igra protiv drugih nacionalnih timova.

Čuveni bivši napadač i najbolji strelac Svetskog prvenstva 1998. godine, u razgovoru za "Blic" rekao je da prati učešće crveno-belih u elitnom takmičenju i da ih podržava.

- Naravno da pratim i navijam jer je jedini klub iz regiona u evropskoj eliti. Nema sumnje da je napravljen veliki uspeh i pomak jer su sa naših prostora u Ligi šampiona igrali samo Dinamo, Partizan i Maribor. Zvezda je veliki klub i zaslužuje da bude deo Lige šampiona, a svi ovi rezultati, sve ovo okolo ne bi trebalo da se uzme za zlo. Nije sramota od Pari Sen Žermena i Liverpula primiti deset golova - rekao je Šuker.

Davor Šuker prilikom dolaska na Marakanu
Davor Šuker prilikom dolaska na Marakanu foto: Aleksandar Jovanović Cile

On se osvrnuo i na to da su klubovi sa zapada jednostavno mnogo finansijski moćniji i samim time i kvalitetniji, te da nema nikakve veze što je srpski klub primio u dva meča deset golova, već da je najbitnije da se kroz takve utakmice stiče preko potrebno iskustvo.

- Potrebno je navijačima Zvezde i javnosti stalno pričati o tome da je sam ulazak u Ligu šampiona privilegija i ogroman uspeh. Pa, i Dinamo je primao po 15 golova, ni Partizan se nije proslavio... Razlog toga leži u činjenici što svi drugi imaju love više od nas. I ne bi trebalo pucati u njih, već im davati podršku, i potrebno je ponovo osvojiti titulu i ponovo ući u Ligu šampiona jer se za naše prilike tako zarađuje veliki novac - dodao je Šuker.

Šuker je istakao i da je redovno učešće u grupnoj fazi evropskih takmičenja važno za svaku klub da profitira, te da i ostali srpski klubovi moraju da pretenduju na to, kako se ne bi stvorio jaz.

Davor Šuker kaže da će protiv drugih timova uvek podržati one sa Balkana
Davor Šuker kaže da će protiv drugih timova uvek podržati one sa Balkana foto: Zorana Jevtić

- Dinamo je 11 godina zaredom i bio prvak Hrvatske zbog profita od UEFA. Zato što je svake godine od UEFA dobijao 40 ili 60 odsto više novca nego ostali i odmah je tvoj klub u prednosti. Uzmite i primer Olimpijakosa, BATE Borisova i Rozenborga koji su, takođe, dugo, dugo neprikosnoveni u svojim državama, a sve zahvaljujući Evropi. Lakše je svake godine igrati u Ligi šampiona i dobijati puno novca. Dinamo je pobeđivao sve u kvalifikacijama, ali se nije proslavio u grupnoj fazi. Zato je važno da se objasni Partizanu, Vojvodini i ostalim srpskim klubovima da idu na prvo mesto, a ne posle da pričaju: “Joj, oni su dobili to i to”. Dobili su od UEFA i Lige šampiona.

Bivši napadač Reala i Arsenala je ispričao i da je upoznat sa time da je veliki deo Srba navijao tokom Svetskog prvenstva za Hrvatsku, te da i on navija za Srbiju i svaku bivši jugoslovensku republiku kada igra protiv drugih.

- Za koga bih ja navijao između Danske i Srbije, ili Bosne i Hercegovine i Švedske? Mislim da je to sasvim normalno za ljude koji vole fudbal. Živeli smo zajedno, trenirali, igrali... Fudbal je taj koji spaja. Pogledajte i ratove, prvo su se odigrale fudbalske utakmice, pa su tek onda na red došli političari. Želim Srbiji i svim reprezentacijama sa ovih prostora da se kvalifikuju na velika takmičenja i da dožive sve što je doživela Hrvatska na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Mi smo se plasirali na 11 velikih takmičenja od ukupno 12, i mislim da je to moć fudbala - rekao je između ostalog Šuker.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.