TO ŠTO RADITE MATIĆU JE BOLESNO! Englez digao glas protiv svojih: Odbrusio svima koji bi da proteraju Srbina!
Nemanja Matić nije na svojim grudima nosio simbol stradanja britanskih vojnika, Foto: Reuters

ne smeju ga vređati

TO ŠTO RADITE MATIĆU JE BOLESNO! Englez digao glas protiv svojih: Odbrusio svima koji bi da proteraju Srbina!

Nemanja Matić je uz Džejmsa Meklina centralna ličnost u ova dva dana na Ostrvu

Objavljeno:

Na udaru se našao Nemanja Matić u Engleskoj zato što jedini na utakmici između Bornmuta i Mančester junajteda nije želeo da nosi na svom dresu cvet maka, simbol stradanja britanskih vojnika u Prvom svetskom ratu.

Srpski reprezentativac je odbio da stavi na svoje grudi simbol stradanja britanskih vojnika zato što su mu rekli da se on ove godine ne odnosi samo na njihove žrtve u "Velikom ratu", već na sva njihova stradanja, pa između ostalog i u NATO akcijama širom sveta.

Kao pripadnik naroda i države koju su NATO snage bombardovale, vezista Mančester junajteda je odbio da nosi taj simbol s punim pravom i to je podiglo veliku prašinu u javnosti.

Nemanja Matić je digao buru na Ostrvu
Nemanja Matić je digao buru na Ostrvu foto: Reuters

Ubrzo se našao na meti uvreda "uvređenih" Engleza, a bilo je čak i onih koji su tražili da bude proteran sa Ostrva, mada opet bilo je i onih koji su pokazali razumevanje prema njemu.

Jedan od takvih je i novinar tabloidnog "Sana" Mark Mekgrat koji je stao na stranu momka iz Srbije.

- Matić je žrtva bolesnog uznemiravanja. Razumljivo je da je njegov izbor lična odluka i privatna stvar, što je Junajted uvažio. Kao rezultat, on je doživeo lavinu kritika, mnogi su čak pisali da ga treba odstraniti iz ekipe i oterati iz kluba, da treba da odj**e, da se nosi nazad u London - poručio je u svom tekstu Mekgrat.

Nemanja Matić neće da odaje počast onima koji su bombardovali Srbiju
Nemanja Matić neće da odaje počast onima koji su bombardovali Srbiju foto: Reuter

I u pravu je apsolutno, jer je pre svega to zaista bio lični izbor srpskog reprezentativca, u koji ne može niko da se meša, niti da mu u današnje vreme naređuje šta će raditi i šta će nositi - u suprotnom to zvuči diktatorski i imperijalistički, tako nekako?!

Podsećamo da je isto što i Matić, uradio i fudbaler Stouka Džejms Meklin koga su navijači njegovog kluba izvređali, ali im ni on nije ostao dužan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.