SJAJAN REZULTAT NAJBRŽE ŠTAFETE: Samo 4 minuta i 41 sekunda za najbržu milju kroz Beograd!
adidas Runners Belgrade, Foto: Beni Gaši za adidas

SJAJNO DRUŽENJE U CENTRU PRESTONICE

SJAJAN REZULTAT NAJBRŽE ŠTAFETE: Samo 4 minuta i 41 sekunda za najbržu milju kroz Beograd!

Spektakl je održan u petak uveče

Objavljeno: 14:59h

Blizu 200 trkača okupilo se u petak na Savskom trgu, odakle je tačno u 22 časa krenula prva „Belgrade Night Mile“ trka, koju je organizovao tim adidas Runners Belgrade. Ukupno 56 timova od po troje trkača takmičilo se u muškoj i ženskoj kategoriji, trčavši rutom od Savskog trga, preko ulica Milovana Milovanovića i Gavrila Principa. Miodrag Vukić, Miloš Milosavljević i Marko Vozab istrčali su najbržu trku i sa ukupnim vremenom od samo 13 minuta i 25 sekundi, ostvarili pobedu u muškoj kategoriji. Najbolje ukupno vreme, od 16 minuta i 20 sekundi, u ženskoj kategoriji postigle su tri dame, Nevena Jovanović, Ivana Živković i Dajana Petković.

- Trka je bila fantastična, staza mi se jako sviđa. I inače trčim planinske trke, pa mi valovit teren kao ovaj baš odgovara. U našem timu bila je i osamstometrašica Dajana Petković, koja je vrlo brza, tako da smo imale super ekipu i bile trio koji pobeđuje - istakla je Nevena, kapiten ženskog tima koji je ostvario najbolji rezultat.

adidas Runners Belgrade
adidas Runners Belgrade foto: Beni Gaši za adidas

Pobednici u obe kategorije osvojili su vredne nagrade, poput patika za trčanje, helanki, dukseva i dodatne sportske opreme, koju je obezbedio adidas.

- Bilo je prilično izazovno trčati ulicama Beograda. U proseku smo sva trojica iz ekipe rutu istrčali za 4 minuta i 41 sekundu, tako da je ovo bila brza i teška, ali timska trka, tokom koje su među nama vladale dobra atmosfera i pozitivna energija, što nas je i dovelo do pobede - rekao je Marko Vozab, iz pobedničke ekipe u muškoj kategoriji i član adidas Runners Belgrade tima.

Organizacijom trke, Beograd je postao jedan od prvih gradova sveta u kojem je održan ovakav događaj. U urbanom i zanimljivom ambijentu do sada su se oprobali Njujorčani, a „Night mile“ planiran je uskoro u Atini, kao i drugim svetskim metropolama. Organizatori događaja u našoj prestonici ističu da su veoma zadovoljni odzivom učesnika, kao i atmosferom tokom takmičenja.

- I muška i ženska konkurencija bile su zaista brze i postigle sjajne rezultate. Do samog kraja, trke su bile neizvesne, a samim tim i vrlo uzbudljive. Odlično druženje, uz mnoštvo mladih ljudi i dobru zabavu, učinilo je da ovo bude jedan nesvakidašnji događaj - navodi Marko Tomić, kapiten tima adidas Runners Belgrade.

1 / 4 Foto: Beni Gaši za adidas

Trka je organizovana uz podršku opštine Savski venac.

- Bilo je ovo lepo okupljanje, kojim smo poslali snažnu poruku o važnosti bavljenja sportom. Naši sugrađani znaju da opština Savski venac organizuje niz besplatnih sportskih aktivnosti u okviru kampanje Pronađi snagu i pokreni se, kako bismo ukazali na važnost zdravlja i brige o sebi. Belgrade Night Mile je dodatak ovoj kampanji i zato nam je drago da se prva takva trka, u saradnji sa timom AR Belgrade, organizovala baš na našoj opštini - istakao je Uroš Tripković, član veća Gradske opštine Savski venac.

adidas Runners Belgrade je tim rekreativnih trkačka, koji se pet puta nedeljno okupljaju kako bi, pored trčanja, razmenjivali i dobru energiju. Organizovani besplatni treninzi su posebno osmišljeni - od zagrevanja, preko trčanja, pa do vežbi snage. Osim učešća na mnogobrojnim trkama u gradovima širom sveta, članovi tima mogu biti i deo novog loyalty programa, koji podrazumeva raznovrsne pogodnosti, u zavisnosti od toga koji nivo treniranja trkač dostigne.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.